IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Maybach показа първия си plug-In хибрид

Задвижващата система на S580e развива 510 конски сили

Подразделението за суперлуксозни автомобили на Mercedes-Benz – Maybach, представи първия си първият plug-in хибриден модел. Той се казва Mercedes-Maybach S580e, като първо ще бъде пуснат на китайския пазар, а след това ще стартират и продажбите му в Европа.


 Mercedes-Maybach S580e


В основата на plug-in хибрида е 3,0-литровият редови шестцилиндров бензинов двигател на Mercedes. Той произвежда 367 к.с. и 500 Нм, като е комбинират с електромотор със 150 к.с. и 440 Нм. Комбинираната мощност на задвижващата система е 510 к.с. и 750 Нм. Същите показатели има и хибридният Mercedes-Benz S580e, който излезе на пазара още през 2020 г.

От компанията производител посочват, че Maybach S580e може да ускори от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди и да развие максимална скорост от 250 км/ч. Само на електричество луксозната лимузина може вдигне максимум 140 км/ч.

В стандартното оборудване на първия plug-in хибрид на Maybach влиза 11-киловатово зарядно устройство, а 60-киловатово за променлив ток (DC) се предлага като опция. Капацитетът на батерията не се разкрива, но е известно, че при Mercedes-Benz S580e той е 28 кВт/ч. Пробегът на електричество при двата модела е един и същ – 100 км.


 Mercedes-Maybach S580e


Инженерите на Maybach дискретно са интегрирали много от специфичните електрически функции в автомобила. Компанията скрива вратата на порта за зарядно устройство от лявата страна, докато сините акценти във фаровете подсказват електрифицираното му състояние. Вътре Maybach добави индикатора за състояние на зареждане на батерията на арматурното табло.

От Mercedes-Maybach не разкриват други значителни промени, направени по хибрида, като обявяват само, че той ще бъде пълен с разкош, лукс и технологии, точно както останалата част от гамата на марката. Компанията не обяви и кога ще бъде пуснат в продажба, както и цената му.


0 от 500