IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска нов миниван със 7 места за Европа

Удължената версия на Citan ще дебютира до края на годината

Сегментът на минивановете продължава да се бори с бума на кросоувърите през последните няколко години, но въпреки това има няколко производителя, които поддържат този тип автомобил живи. Сред тях е и Mercedes-Benz, в чиято гама има няколо предложения в този сегмент.


  Mercedes-Benz LWB Citan


Един от тях е B-Class, който обаче няма да получи ново поколение. Другият е Citan – модел, базиран на платформата на Renault Kangoo и Nissan Townstar, като към него ще се присъедини и по-луксозният T-Class. Именно Citan обаче е готов да посрещне ново попълнение в семейството си.

Моделът ще получи удължена версия с допълнителен ред седалки, става ясно от снимки, публикувани от изданието Autoevolution. Това става възможно с увеличение на разстоянието между двете оси, като в случая арките на задните калници са зад вратите, а не в тях. Такъв вариант се предлагаше и при първото поколение на Citan, което излезе през 2013 г.


  Mercedes-Benz LWB Citan


В момента Mercedes усилено тества новата версия със 7 места, като това става в Северните части на Европа (на път за там са заснети прототипите). Очаква се новият вариант да се предлага със същите двигатели като стандартния Citan – 1,3-литров бензинов на Renault-Nissan, и 1,5-литров дизел. Скоростните кутии са 6-степенна механична или автомат със 7 предавки.

Вероятно ще има и изцяло електрически вариант на удължената версия, която ще получи „е“ към името си. Продажбите на Citan LWB ще стартират по-късно тази година, като е логично да се очаква, че този вариант ще струва повече от стандартния модел.


  Mercedes-Benz LWB Citan


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Renault Inside - *** Outside та и те така, на печелившите честито!
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    с по 10млн бонуси ре ( преди 1 година )
    Значи Рено Канго *** с Benz емблема и пластмаса от Цун-Кай-*** china. Важното е бонусчета по 10млн за шефчета от идейки как да направим Benz двиг. които не могат да си изкарат гаранцията, зада е евтинко, а ценара - в космоса. А уж имаше хляб в таблета на колела.. Mercedes май вървят към Тата с молба за някой друг двигател, за новите им ребрандирани Dacia-Benz ***.Къде споменах Dacia, те са къде къде по надеждни вече от Benz..Пиша от моя CLK Benz с известна тъга за марката.
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Мерцедес Логан Класа ( преди 1 година )
    Шефчетата: Пичуеее! Шефа ни рече айде де, пари нема действате!Инжинерчетата: Шики бом бом шики бом - правим Мерцедес от бомбом!Демек кво - фанаха неква Дачия,сега щесложат лога, мало "екстри" и "шибедах", а след 10 години, ще гледамеселските пръчки, да карат това и да вика "мноо убаф тоз мецидес уеее". То вечевзеха да изкачат с "новите А" класи, деот 2019/20-а ги изкара,които са бетер Рено Меган, ама лъснато.
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Е... това не е изненада. Да не видим скоро S класа базирана на Меган с 3 цилиндров двигател :-)
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това ли е луксозната Дачия джокер ?
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    мерцедес ли? ( преди 1 година )
    не, че не е имало ребаджнати произведения на рено-нисан и по-рано (В-класата, която се произвеждаше в Рено и ребрандия в Х-klasse Нисан Навара), ама това вече е върхът. след очакваното сливане на С и Е-klasse и тези "красивите" с Q в модела - тУри му пепел на "Мерцедес". чакам с нетърпение S-klasse Hybrid с 1,7 литра битурбо мотор, който върти генератори за електродвигателите. по-скоро ще си купя БМВ с големи ноздри.