IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 307 Cameleo – креативност или автомобилна гавра?

Странната смесица от пикап с комби остави много специалисти в недоумение

Така е било в миналото и почти не се е променило до днес - преди новите модели да бъдат представени в тяхната производствена версия, предварително се показва прототип, близък до производството. По този начин дизайнът вече може да бъде проверен и клиентите са подготвени за новата визия. Донякъде.

 

peugeot-307-cameleo-2001 (2)

 

Такъв е и случаят през 2001 г. преди новото Peugeot 307 да се появи през октомври. На автомобилното изложение в Женева през март е представен Peugeot 307 Cameleo. Името на концепцията, базирана на хамелеона пикап-комби, е доста програмно - до C-колоната Cameleo е до голяма степен подобен на по-късния 307 с пет врати. След това обаче Peugeot обявява, че автомобилът е „базиран на идеята за комбинация на седан с пикап“.

Има къса зона за товарене отзад, включително капак, сгъваема задна стена и стръмен заден прозорец. Яркооранжевата боя го прави още по-забележителен. Вътре има комбинация от тъмносиня и пясъчна кожа, плюс сини елементи.

 

peugeot-307-cameleo-2001 (4)

 

Peugeot определи товарния обем между 400 до 800 л, като повече пространство може да се създаде чрез сгъване на задните седалки и подвижната задна стена. Изтеглящият се товарен под също така е доста практичен, така че не винаги трябва да се „пълзи“ в багажното отделение. Особеност е големият прозрачен покрив, изработен от топлоизолационно стъкло.

Независимо от това, пресата не е съгласна какво всъщност иска Peugeot да изрази с 307 Cameleo. Багажникът е твърде малък, разкритикува германското списание „Der Spiegel“ и се запита: „ С какво ще бъде запомнена колата? Като доказателство за креативност, или глупава автомобилна гавра? Или може би като перспективна концепция?"

 

peugeot-307-cameleo-2001

 

С големи компромиси Citroën C3 Pluriel от 2003 г. с многото си възможности за персонализиране все още може да се счита за духовен наследник на 307 Cameleo. 

Като цяло обаче не липсват варианти на каросерията за 307, произвеждан от 2001 до 2009 г. - пет врати, комби, наречено SW, кабриолет със сгъваем покрив CC…

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500