IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-ефективни хибрида на пазара

Посочените резултати са постигнати при реални тестове на пътя

Цените на горивата си остават доста високи, затова изборът на кола, която да харчи малко е много важен. Хибридните модели са точно такива, защото техните двигатели с вътрешно горене получават електрическа помощ, благодарение на което са не само по-мощни, но и по-ефективни.

Британското издание WhatCar? посочи 10-те хибридни модела с най-нисък разход гориво. В случая данните не са на производителя, а на реални тестове, проведени от екипа на изданието. И така може да се добие истинска представа за това колко харчат автомобилите със смесено задвижване.


10-те най-ефективни хибрида на пазара (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде са немските бараки не мога да разбера? Къде се изпокриха? Оф, забравих, че те са икономични само на книга, но когато излязат на пътя и се направи реален тест, тогава лъсва немската лъжа.
  • #5
    8 rate up comment 10 rate down comment
    drianov ( преди 1 година )
    Този Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid харчи на магистрала със 140 кмч 8,1/100. Страхотен разход - първенец шампион! Нямам съмнения че със 140 комфорта ще е първокласен и няма да има нищо общо с немските бангии. Ето така се правят коли - наказахте немците, дизела, въобще голяма работа целия светят е по-чист и екологичен!https://***.youtube.com/watch?v=SIDJeAtOFWQ
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Между другото, варианта 4WD на RAV4 е по-икономичен от 2WD. Трябвало е него да го тестват. това е може би единствената кола, която при варианта 4х4 е по-икономична. Някой сеща ли се защо?
  • #3
    23 rate up comment 3 rate down comment
    до #1 ( преди 1 година )
    Може би са се объркали и са искали да напишат под 4/100, което си е напълно реално. Моят рекорд е 3,4/100 с РАВ 4 в града. Падал съм и под 3/100, но това е вечер, когато няма много коли, много светофари са изключени и с голямо галене на газта. В нормални условия обаче, разхода е 4-5/100, което е феноменално за кола с тези размери, 4х4 и 222 к.с. Едва ли има автомобил с такива размери, тегло около 2 т., такава мощност двойно задвижване и да харчи толкова малко. Поне аз не се сещам за друг такъв.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    хе хе хе ( преди 1 година )
    Обезсмислиха дизела май
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Почти повярвахме, че Рав4 харчи под 3 на 100 в града а Сузукито което е Корола Комби - 2.7 на 100