IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan откри проблем при над 700 000 свои коли

Заради сгъваем ключ Rogue и Rogue Sports може да изгаснат по време на движение

Японската компания Nissan обяви акция по изтеглянето на повече от 700 000 компактни SUV Rogue и Rogue Sport, като причината е опасност от случайно спиране по време на шофиране заради проблеми в сгъваемия ключ, съобщи CNN Business.

 

nissan-rogue

 

Става въпрос за някои модели Nissan Rogue (X-Trail на някои пазари) от 2016 до 2020 г. и Rogue Sports (Nissan Qashqai) от 2017 г. до 2022 г., които имат сгъваеми ключове в стил жак и са в САЩ. При тях металното острие на ключа се изважда от вътрешността на пластмасов ключодържател.

Откритият проблем е, че вътрешната панта на ключа може да отслабне с течение на времето, което позволява да бъде случайно сгънат, ако се докосне или при удар. Ако това стане по време на движение, може потенциално да се изключи двигателя.

 

Nissan-2

 

Изтеглянето включва само базови модели Rogue S и по-малки модели Rogue Sport S. От Nissan все още не са намерили решение на проблема, става ясно от документи, предоставени от автомобилния производител на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA).

„Собствениците с такъв ключ, трябва да се свържат с местния оторизиран дилър на Nissan за диагностика“, се казва в изявление на автомобилния производител. Говорител на Nissan каза, че компанията не знае за смъртни случаи или наранявания в резултат на този проблем и ще започне да предупреждава собствениците за акцията по-късно през март.

 

 

0 от 500