IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инструменти за Porsche 959 се продадоха за над 20 000 евро

Цената за оригиналния комплект е фиксирана след наддаване

Добрите инструменти са скъпи, това го знаят дори и любителите шофьори, но когато става въпрос за оригинални такива за Porsche 959, нещата стават сериозни. На търг на аукционната платформа Bring A Trailer в Ню Йорк такъв комплект бе продаден за... 21 959 американски долара (20 738 евро)! До тази невероятна цена се стигна след наддаване.

 

Комплект инструменти Porsche 959

 

Иначе на пръв поглед се предлагаше една почти незабележима сива кожена чантичка – тип ролка, с инструменти на Porsche 959 от гамата 1987 - 1992 г. Лудата цена на оригиналния комплект буди удивление, защото е трудно да се предположи, че ще се наложи на купувача да използва тези инструменти, за да извърши сам ремонти на Porsche 959.

Собствениците на класически автомобили от този ранг едва ли обичат да цапат ръцете си, пише Motor1. Първо защото е много сложно и скъпо да се „пипа“ някога най-бързия сериен автомобил в света, а второ и от непрофесионалисти.

 

porsche-959

 

В списъка на комплекта инструменти има шест хром-ванадиеви отворени гаечни ключа Hazet 450 с полирани краища, отвертки Hazet с плоски глави от хром-ванадий, хром-ванадиева кръстата отвертка Hazet Phillips, комплект свещи, шестостенна манивела и др.

Автомобилът Porsche 959 е произвеждан от 1986 до 1993 г. първо като състезателен от група В, а по-късно и за обществени пътищата.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е най-нормална покупка - някой който се е бръкнал милион долара за колата иска да си я доокомлектова. Едва ли са му проблем 20 хиляди