IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа обновения Cayenne

Кросоувърът ще получи ново окачване и следващо поколение матрични фарове (ВИДЕО)

Германският производител Porsche показа снимки на обновения кросоувър Cayenne, моделна година 2024, като разкри подробности за тестовете на модела, както и за промените, които ще бъдат направени по него.


Porsche Cayenne


Предстоящата актуализация на Porsche Cayenne е една от най-големите в историята на модела. Програмата за тестване на кросоувъра е доста натоварена, като до момента прототипите са навъртели над 200 000 км. Изпитанията се провеждат в Азия, Африка, Европа и Северна Америка. Прототипите обикалят мароканската пустиня, замръзналите езера във Финландия и пистата „Нюрбургринг“, за да могат инженерите да усъвършенстват всички системи.

Акцентът при обновения Cayenne пада върху подобряването на шофирането. С други думи, кросоувърът ще има още повече от спортен автомобил, комфортен гранд турър и SUV. Известно е, че за модела е разработено ново полуактивно шаси с двукамерни въздушни ресори.



Обновеният кросоувър ще получи и нова мултимедийна система и HD Matrix LED-фарове, използващи пикселната технология Hella, Infineon и Nichia. Оптиката позволява да се управлявате матрица от 65 536 клетки, като може да се регулира яркостта на всеки пиксел и да се променя формата на лъча.

Приносът на всеки светодиод се изчислява отделно с помощта на специален алгоритъм. Системата отчита насрещния и преминаващия трафик, маршрута, заложен в навигацията и избрания профил на шофиране, като коригира параметрите на всеки 16 милисекунди. Фаровете ще имат адаптивен режим за високоскоростни магистрали, възможност за динамично подчертаване на безопасната траектория и затъмняване на пътни знаци.


Porsche Cayenne


Всички версии на Cayenne ще станат по-мощни след актуализацията, но Cayenne S ще остане без V6 2.9 biturbo (440 к.с., 550 Нм). Версията E-Hybrid ще има по-голям пробег само на електричество, но как ще се промени този параметър засега не се съобщава.

Ясно е обаче, че Turbo GT ще запази статута си на флагман на семейството. Крос-купето ще се предлага с V8, чиято мощност е увеличена от 640 на 660 к.с. Премиерата на обновения Cayenne е насрочена за април.


Още снимки на обновеното Porsche Cayenne - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Кайен още от първото поколение е еталон за окачване и пътно поведение при високите, тежки коли, поне при по-скупите версии с активни елементи по окачването. Ако успеят наистина да направят толкова съществено подобрение, ще е цяло чудо.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Патурко ( преди 1 година )
    Аз пък чакам с три цилиндровия мотор фейс лифта или даже двуцилиндров с хибридна установка! Какви са тези 4 цилиндрови супер мощни и не екологични изгъзици!?! И за какво го карат из тези ширини като никой няма никога да шофира там с този паркетник?!?
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Аз мисля да си взема, ама чакам да пуснат версия с фабрично газово.
  • #1
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Трагедия