IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Porsche 911 Turbo S вдига 328 км/ч на магистрала

Спортното купе е доработено, за да развива над 900 конски сили (ВИДЕО)

За феновете на света на автомобилите има много свещени места по света, които да посетят веднъж в живота си. Сред тях са пистата „Нюрбургринг”, „ 24-те часа на Льо Ман”, „Фестивала на скоростта” в Гудууд или участъците без ограничение на скоростта на някои аутобани в Германия.


Porsche 911 Turbo S


Именно на последното от тях се развива действието в това видео, което е публикувано в YouTube-канала AutoTopNL. Главна роля в него играе супермощна спортна кола, подложена на сериозна модификация. Става дума за Porsche 911 Turbo S, но не току-що излязло от завода, а доработено, за да развие 913 к.с. Това е с над 250 к.с. повече от серийния вариант.

Както е известно, сегашното поколение 911 Turbo S е оборудвано стандартно с 3,8-литров шестцилиндров битурбо двигател „боксер“. Той развива 650 к.с. и максимален въртящ момент от 800 Нм, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 2,7 секунди.



Благодарение на работата на специалистите от LCE Performance, тази кола е получи редица подобрения като ново електронно управление на двигателя, подобрения на турбото и всмукателната система, оптимизирана PDK трансмисия и най-важното – няма ограничител на скоростта. Допълнителният пакет струва 30 000 евро, като увеличава мощността на мотора до 913 к.с., а максимален въртящ момент достига 1000 Нм. Тези цифри успяват да намалят ускорението от 0 до 100 км/ч с 0,2 секунди, тоест до 2,5 секунди.

Що се отнася до максималната скорост и тъй като тя вече не е ограничена, така че колата във видеото успява да достигне сериозните 328 км/ч. Усеща се обаче, че спортното купе може да се движи още по-бързо, ако трафикът позволява.

Снимка и видео: AutoTopNL


0 от 500