IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съседи не успяха да забранят паркиране на електромобил в подземен паркинг

Асоциация на собственици на жилища в Германия се опита да наложи ограничения, но съдът не позволи

Асоциация на собственици на жилища в германския град Висбаден поиска да се забрани паркирането на електрически автомобили в техен подземен паркинг поради страх от пожар. От друга страна един от съседите, собственик на апартамент, се противопостави и така делото се озова в Окръжния съд на Висбаден, информира Efahrer.

 

Подземен паркинг-1

 

Според законодателя асоциацията не може да наложи такава забрана, защото нарушава принципите на правилното управление. Според решение на законодателя всеки отделен собственик на апартамент има право индивидуално да приложи структурни мерки, които служат за зареждане на електрически превозни средства.

Според окръжния съд предполагаемата повишена опасност от пожар от електрически автомобили е без значение. Дори това да беше вярно, предвид волята на законодателя, това не оправдава забраната за паркиране на електрически превозни средства в подземния паркинг.

 

Зареждане на електромобил

 

Окръжният град Кулмбах в регион Горна Франкония, Бавария, също се е опитвал в миналото да откаже достъп до подземни паркинги за електрически превозни средства поради подозрение за повишен риск от пожар.

Електрическите автомобили са по-трудни за гасене от конвенционалните, защото батериите изгарят при по-високи температури и могат да се запалят отново дори, след като са изгасени.

 

Зареждане на електромобил-3

 

Германската противопожарна асоциация обаче констатира: Въпреки че електрическите превозни средства могат да представляват особено предизвикателство в случай на пожар, пожарната е подготвена за всяка възможност и не вижда причина за забрана на подземните паркинги за автомобили с електрическо задвижване.

Минималните правни строителни изисквания за гаражи, посочени от законодателя, трябва да гарантират достатъчна безопасност при всеки пожар, за да се гасят и горящи електрически превозни средства. На базата на отминали пожари „не може да се установи, че рискът се е увеличил значително в сравнение с опасностите, които вече са налице“.

 

 

0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Въпрос на време е да има катастрофален инцидент след който ще ги забранят веднага.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Ако поне малко познаваше физическите закони, нямаше да приказваш такива глупости. Пропан бутанът е по тежък от въздуха и при изпускане на този газ, той изпълва напълно подземния гараж и дори да не стане пожар може да задуши някого. При обикновените гаражи няма такава опасност, защото при отваряне на гаражната врата пропан бутанът веднага напуска помещението "изсипвайки" се навън. Опасност има само ако има канал който се изпълва с газа и който си стои на дъното дори да е отворен.
  • #1
    11 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    юристите са заплаха за нормалното функциониране на обществото тази паразитираща прослойка трябва да бъде натоварена на някой трансокеански л йнер и да послужат за храна на рибите по същата логика колите с газови уредби и те трябва да могат да паркират а най голямото безумие на законодателя е задължително да се изграждат паркинги в жилищни сгради това просто е престъпление