IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожар в тунел уби петима души, 45 коли са унищожени

При смъртоносния инцидент на магистрала в Южна Корея има и 40 ранени (ВИДЕО)

Петима души загинаха и близо 40 са ранени, след като товарен камион и автобус се сблъскаха и предизвикаха опустошителен пожар в тунел на магистрала в Южна Корея.

 

Пожар в тунел в Корея

 

Смъртоносната катастрофа стана в защитен от шум тунел на автомагистралата Gyeongin, която свързва западния пристанищен град Инчеон със Сеонгнам близо до столицата Сеул около 14 часа место време в четвъртък.

Общо 45 превозни средства са били унищожени при пожара, каза представител на пожарната пред Reuters. Според южнокорейската информационна агенция Yonhap всичко започнало с 5-тонен камион за боклук, който се е запалил, а огънят бързо се е разпространи към шумоизолиращите панели. Десетки превозни средства са останали блокирани вътре, а пожарът е потушен едва вечерта.

 

Пожар в тунел в Корея-1

 

Шофьорът на камиона вече е обвинен в непредумишлено убийство. Той твърди, че машината е избухнала внезапно при влизане в тунела. Разследването е насочено освен към шофьора, неговия товар, така и към строителите на тунела, защото входът не е блокиран веднага след началото на пожара.

Интензивният трафик затрудни превозните средства да избягат от засегнатата зона, тъй като огънят се разпространи бързо и се чу експлозия, каза свидетел пред телевизионния канал YTN.



Службата за връзки с обществеността към противопожарната агенция все още не е съобщила подробности за петимата починали.

 

 

0 от 500