IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два знака, че колата ви ще се запали: бъдете нащрек

Малко вероятно е да успеете сами да потушите пожар в кола

Пожарът в автомобила обикновено се случва неочаквано и признаците за приближаването му не винаги са очевидни. За това предупреди вицепрезидентът на Националния автомобилен съюз Ян Хайтцер, който посочи и за какви знаци трябва да бъдат нащрек шофьорите, за да могат да избегнат такъв инцидент.


пожар


Основните признаци за евентуален пожар са два – появата на хомогенна миризма от дим в салона, която се засилва с течение на времето, както и мигането на таблото с показанията пред шофьора.

„В колата влизат много миризми, които се смесват помежду си, но ако постоянно се отделя такава (на дим), дори тя да едва доловима, то това е причина да посетите сервиз за диагностика“, съветва експертът.

През зимата началото на пожара обикновено е трудно да се определи, тъй като шофьорите често бъркат дима от под капака с пара и конденз от топящия се сняг. Всъщност обаче окабеляването вече е започнало да се топи поради късо съединение.

Освен това шофьорите може да си помислят, че мигащото табло се дължи на факта, че акумулаторът е изтощен или клемите са замърсени. Но това е знак за проблем с окабеляването. Не можете да карате такава кола, така че е по-добре да изключите двигателя и да изчакате машина, която да ви изтегли или натовари и закара в сервиз.

Автомобилният експерт допълва, че съвременните коли са направени от запалими материали, така че изгарят за 7-10 минути. И не е по силите на шофьор да ги загаси сам с пожарогасителя, с който е оборудвано всяка превозно средство.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Глупости. ( преди 1 година )
    Теслата вярно изгаря за 10 мин. Чудно ми е как човек ще обърка прецакан акумулатор с проблем с тоците. Въртиш пали и всичко е ок. На моята артеон ми се запали окабеляването на дясната врата. Бе много мудно и даже се смеехме и снимахме (не бе умно ама) докато намеря къде да спра. Това няма как мъж да го е писал. Тези хора дето пишат за масла, инжекционна систем и горива.... Моля Ви спрете...... или ползвайте женски имена.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Замирише ли ви на дим,излизай от Теслата и бягай далече.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    чук ( преди 1 година )
    тъпота каква тъпотаааа
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Знаците са два - стилизирано "Т" на предния и задния багажник
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    в тая връзка ( преди 1 година )
    какви са симптомите за кирки в предния капак?!
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    особено ако скоро сте прецакали някой по някакъв начин е почти сигурно, че автомобилът ви ще се запали.