IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри интериора на новата E-Class

Германците залагат на кокпит с три дисплея в стила на електрическия EQE (ВИДЕО)

През тази година Mercedes-Benz ще представи новото поколение на един от най-популярните си и най-успешни автомобили – E-Class. Премиерата би трябвало да се състои през пролетта, като германският производител реши преди нея да покаже интериора на модела, който отново ще се предлага като седан и комби.


Mercedes-Benz E-Class


За новата Е-Class е избрана нестандартна архитектура – залага се на кокпит с три дисплея в духа на електрическия EQE. Няма го познатия от последния от S-Class голям екран (Hyperscreen), като арматурното табло е инсталирано отделно от сензорните екрани. Водачът и пътниците ще имат на разположение видео-игри, онлайн-услуги, Zoom конференции и друго съдържание от мрежата, като цялата тази дигитализация се постига без да се жертва сигурността.

Интериорът на новия Mercedes-Benz E-Class практически е лишен от физически контролери, като дори бутоните под централния сензорен екран и интерфейсът се активират с допир. Разликите от EQE се свеждат до различен дизайн на страничните вентилационни дефлектори, различно оформление на централния тунел, както и от местоположението на бутона за стартиране на двигателя.



В новата Е-Class (W124) се залага много на онлайн услугите. В горната част на панела има селфи/видео-камера, чрез която е удобно да провеждате да се провеждат конференции чрез системата Zoom. Тя обаче работи, само когато колата е паркирана. Функцията Active Ambient Lighting обаче е активна дори в движение, като контурното осветление променя цвета и интензитета в зависимост от ритъма на песента.

Друг нов „трик“ е проследяването на погледа на водача - екраните се показват така, че е невъзможно шофьорът да се разсее, докато пътникът до него са забавлява. И накрая, човекът зад волана и този до него могат да играят Angry Birds, да използват уеб-браузъри, да гледат по видео и новини, а социалната мрежа TikTok е в списъка с основно оборудване.


Още снимки на интериора на новата E-Class - вижте в галерията:


0 от 500