IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota тества автопилот за дрифт

Колите с тази система ще могат самостоятелно да правят резки маневри в случай на внезапни препятствия

Японците от Toyota Motor са разработили иновационна система за автономно управление, която се характеризира с това, че разполага с вграден дрифт режим. Перспективата за използване на тази технология, представляваща най-общо казано автопилот с изкуствен интелект, коментира Авинаш Балачандран.


Toyota


Той е директор на подразделението Human Interactive Driving, което е част от Toyota Research Institute. Според него тази технология ще позволи разработването на по-безопасни автомобили, които са в състояние да не губят сцепление с пътя дори при остри завои. По-специално, колите с такъв автопилот ще могат самостоятелно да правят резки маневри в случай на внезапни препятствия.

Тестването на системата започва преди няколко месеца, като с иновационната технология с изкуствен интелект е оборудван прототип на купето Supra със задно задвижване, който получи името Keisuke в чест на един от героите на популярния комикс Initial D.


Toyota

Toyota


Автомобилът е "обучен" да извършва автоматични маневри дори когато границата на сцепление на гумата е превишена, включително в зоната на т.пар. дрифт. В допълнение към новия автопилот, купето има в арсенала си преконфигурирана антиблокираща спирачна система. Освен тази Toyota и купето Lexus LC е оборудвано с такава система за автономно управление. Автомобилът получи името Leya и вече преминава основните си пътни тестове.


0 от 500