IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След 42 години американец откри и купи първата си кола

Автомобилът - Buick GS 400 от 1968 г., е в добро състояние (ВИДЕО)

Сантиментална история в американския щат Пенсилвания за дълга раздяла на човек с автомобил разказва видео в Youtube канала If This Car Could Talk. През 1975 г. тийнейджър на име Ал си купува употребяван Buick GS 400 от 1968 г. на добра цена – мечтана кола преди да получи книжката си. Той се наслаждава на автомобила пет години, но решава да го продаде.

 

Buick GS 400-2

 

Още на следващия ден след сделката в съседен град обаче Ал вече съжалявал и искал си върне Buick-а. Но не могъл да откупи колата обратно, защото новият собственик променил мястото си на живеене. Американецът дълго търсил неговия Buick, но накрая се отказал.

Шест години по-късно братовчед казал на Ал, че през 80-те години е видял неговия Buick, паркиран пред къща в друг близък град, но той пренебрегнал тази информация. До миналата година, когато се обадил на братовчед си и поискал адреса, на който за последно е видян GS 400. След което отива на място, но се оказало, че в къщата вече живее друго семейство, но те знаели новия адрес на предишния собственик.

 

Buick GS 400-4

 

Няколко телефонни обаждания по-късно и Ал се свърза с човека, който купил от него колата през 1980 г. И с изненада научава, че той не само все още притежава въпросния Buick, но и иска да го продаде. Естествено, Ал веднага купува колата, която търси 42 години. И още нещо – тя е в много добро състояние, след като в дълъг период е била в гараж.



Сега този Buick GS400 от 1968 г. е станал много по-скъп, защото е рядък спортен модел с 6,6-литров V8 двигател с мощност 340 к.с. Ускорява до 100 км/ч за 6,2 секунди и достига 200 км/ч.

За Ал обаче въпросът за цената не е важен. Buick GS 400s 1968 не е много често срещан автомобил, от модела са произведени около 10 000 с твърд покрив, но се смята, че много от тях са унищожени или изоставени по сметища и хамбари.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    И колата е яка и героите в историята са готини. Мъж старо гадже лесно прежалва, ама кола като ти легне на сърцето - отиде, не мой я прежали. Както се вижда цели 40 години човека не е прежалил любимата. Хубава история, сантиментална и с Хепи енд.
  • #1
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Малииии... ( преди 1 година )
    Голем кошер!