IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-новият SUV на Hyundai много заприлича на Kia

Mufasa излиза на пазара в Китай и ще се предлага само с бензинов двигател

Корейският производител Hyundai подготвя нов SUV за китайския пазар, който ще носи името Mufasa (за тези, които не знаят, това е герой от класиката на Дисни - „Цар Лъв“, от 1994 година).


Hyundai Mufasa


За предстоящата премиера става ясно от документи, подадени в Министерството на индустрията и технологиите в Китай, които включват и снимки на модела. И на тях се вижда, че новият 5-местен SUV е получил редица дизайнерски елементи от моделите на Kia. Сред тях са Х-образна форма на предната част, която напомня на Sportage, докато овалните задни светлини и цялата задната част са в стила на електрическия EV6.

Влиянието на дизайна на Hyundai се вижда при поглед отстрани. Рязко нагънатите линии на каросерията и широките арки на колелата са дизайнерски елементи, които се срещат по-често при превозни средства като Tucson, например.


Hyundai Mufasa


Засега снимки на интериора липсват, но е известно, че автомобилът ще побира 5 човека. Размерите на Mufasa са 4475 мм дължина, 1850 мм широчина и 1686 мм височина. Така новият SUV се доближава повече до версията на Sportage за Европа, отколкото да варианта с дълга база, предлаган в Северна Америка.

Под капака на автомобила ще бъде поставен 2,0-литров бензинов двигател с мощност 158 к.с., като за момента не се предвижда хибридна версия. Общото тегло на кросоувъра ще бъде 1910 кг, а максималната скорост, която ще развива, е 187 км/ч.


Hyundai Mufasa


Очакванията са, че Mufasa, поне на първо време, ще се предлага само в Китай. Официалният дебют на модела ще се състои на автомобилното изложение в Шанхай през март.


0 от 500