IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повече от 300 000 души заведоха колективен иск срещу Mercedes

Върховният съд в Лондон ще разглежда жалбата на потребителите

Повече от 300 000 души са завели дело срещу Mercedes-Benz Group AG, съобщава Reuters. В близко бъдеще към тях трябва да се присъединят още 35 000, като всички те обвиняват компанията, че декларираното ниво на вредните емисиите на автомобилите Mercedes-Benz не отговаря на реалното.


Mercedes-Benz


В продължение на осем години - от 2008 до 2016 г., концернът е продал стотици хиляди автомобили с неприемливо високи нива на вредни вещества в Европа и САЩ. В документите по делото се твърди, че някои превозни средства на Mercedes-Benz са оборудвани със система, предназначена за намаляване на емисиите на NOx, но тя работи правилно само при определени температури.

Представители на Mercedes-Benz продължават да отричат всички обвинения, както и възможни паралели с известния дизелов скандал, който избухна преди няколко години около Volkswagen Group.

„Има решаващи различия в делото срещу Mercedes-Benz. Компанията ни не е инсталирала измамен софтуер в превозните си средства, който умишлено да намалява нивото на емисиите при тестване от съответните органи“, категорични са адвокатите на германския производител.

Самото дело ще се гледа във Великобритания – от върховния съд в Лондон. Според представители на обвинението, случаят до голяма степен повтаря процеса срещу VW Group, който приключи през миналата година. В крайна сметка германският производител призна вината си и се съгласи да изплати 193 милиона лири като обезщетение на 91 000 британски клиенти.

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 10 - Тва е Евро 5, батка!
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дъ лефт страйкс аген! Окей - Карал си кола преди 10-15 годии и тя имало високи нива на нещо си ... ора - до 2015-а тва не фигурираше каот проблем в главита не хората, особено тея, каращи нови мрецедеси! Ама сега надушили паричките и ще имат да муфтят ... хамериканска му работа. А тея в Ирак, Косово и прочие, дето и още страдат от левкимия, кого ще съдят аааа? АААА?
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Добърден ( преди 1 година )
    Ха ха америкосите не се свенят пред нищо само и само да се казва че са най във всичко.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Всъщност, те затова и направиха ЦЕНИте им НЕПОНОСИМО ВИСОКИ и НЕдостижими за нормалния средно-классен потребител, за да компенсират натрупаните загуби и щети от наложените им поголовни ГЛОБИчки по целия свят...от ЯпониЯ - ЩАТИте - КАНАДА до ОстроВА!!!
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Вчера тука написаха и посочиха, че в КореЯта им се размина яката глобичка, но пък сега на О-ВА след БРЕКЗИТА ги очаква 1 хубав плесник, след който ще да поолекнат с около пол.милиард ПАУНДА за нарушаване и пренебрегване на утвърдените ЕВРО-норми за изхвърляните в атмосферата вредни газове и емисии от техните сдали багажа барачки, така ще е в бъдеще. И НЕМА да има ПРОШКА. . . Затова и не ги понасям, щото ЛЪЖАТ. И отделно от това са прекалено дори отвратително ГРОЗНИ - като груби селски кошници
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахахаха това всички го знаят, особено който е карал дизел на по-малко от 10 години. Колкото по студено е толкова по-зле работи и зимата филтъра постоянно е в режим самопочистване.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Либерачи ( преди 1 година )
    Въглеродната измама ще затрие най-накрая тоя свят. Трилиони се харчат за ***-отизми, за борба с топлината, докато все още по света хора умират от студ и глад!
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до по-по-долния ( преди 1 година )
    дресировката в джендер-либерастия НЕ прави краварските "коли" истински!
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много интересно - дали когато са си купували колите, са ги избирали точно по нивото на вредните емисии?
  • #6
    9 rate up comment 1 rate down comment
    apollo11 ( преди 1 година )
    Ако не сте разбрали, целта е само и единствено са се изкарат едни лесни пари...Начин да се вземат поне част от налетите от правителството парЕ в автомобилостроенето