fallback

Американец изсуши удавено Audi с 2 тона ориз

Електромобилът беше оставен да престои няколко дни (ВИДЕО)

Американският YouTube блогър - Рич Беноа, които се е специализирал в реставрацията на автомобили, се опита да възстанови автомобила Audi e-tron, пострадало от последствията от ураган. За да изсуши електрическата кола, американецът е използвал повече от 1900 кг ориз, съобщава The Drive.

Повреденото от морска вода електрическо Audi има пробег от едва 4100 км, като беше закупено от блогъра на аукциона Copart, който е специализиран в продажбата повредени автомобили. Колата не можеше да се движи на собствен ход, тъй като цялата електрическа система е увредена.

За да изсъхне, електромобилът беше поставена в специално изработена кутия, която е пълна с ориз с изтекъл срок на годност. За да се попречи на ориза да абсорбира влага от околния въздух, машината трябваше да бъде херметически затворена с водоустойчиво покривало.

Няколко дни по-късно зрънцата ориз бяха отстранени и това помогна за запалването и стартиране на колата. Това обаче не означава, че автомобилът е годен за каране, тъй като приборният му панел продължава да показва множество кодове за грешки, показващи неизправности.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Тоя па да си изсуши колата е лишил едно африканско село от ориз за два месеца..
  • #3
    До долния ( преди 1 година )
    Принципно този метод работи, но е глупаво да се ползва за толкова голям предмет. Обикновено се ползва за да си изсушиш телефона. За автомобил можеше да ползва промишлен влагоабсорбатор и да вдигне температурата в помещението, за да се изпари по-бързо водата. Но в случая и това е безсмислено и дори вредно, защото солта от морската вода ще остане по платките и навсякъде. Много по-логично е да бъде попита заедно с водата, като автомобилът беше предварително разглобен, което няма да се размине.
  • #2
    Братвурст ( преди 1 година )
    Приемайте ги тези работи с щипка сол, дет се вика.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Скоро нов внос UNIKAT, NOVA KOLA в Горубляне. Произведена специално за американския пазар. Качваш се и караш
fallback
Последни