fallback

Американец изсуши удавено Audi с 2 тона ориз

Електромобилът беше оставен да престои няколко дни (ВИДЕО)

Американският YouTube блогър - Рич Беноа, които се е специализирал в реставрацията на автомобили, се опита да възстанови автомобила Audi e-tron, пострадало от последствията от ураган. За да изсуши електрическата кола, американецът е използвал повече от 1900 кг ориз, съобщава The Drive.

Повреденото от морска вода електрическо Audi има пробег от едва 4100 км, като беше закупено от блогъра на аукциона Copart, който е специализиран в продажбата повредени автомобили. Колата не можеше да се движи на собствен ход, тъй като цялата електрическа система е увредена.

За да изсъхне, електромобилът беше поставена в специално изработена кутия, която е пълна с ориз с изтекъл срок на годност. За да се попречи на ориза да абсорбира влага от околния въздух, машината трябваше да бъде херметически затворена с водоустойчиво покривало.

Няколко дни по-късно зрънцата ориз бяха отстранени и това помогна за запалването и стартиране на колата. Това обаче не означава, че автомобилът е годен за каране, тъй като приборният му панел продължава да показва множество кодове за грешки, показващи неизправности.

fallback
  • #14
    анонимен ( преди 1 година )
    До 11:АвторЪТ за пореден път показвaАко примерно телефонЪТАйде да научиш първо кога се слага пълен член и после да се правиш на филолог, комплексарче
  • #13
    анонимен ( преди 1 година )
    До 11:неОдушевени. Но иначе грамотността е важна да.
  • #12
    Продължение ( преди 1 година )
    При индустриалното изсушаване водата се изпарява бързо и солта остава по повърхността на всички елементи и ще предизвикат корозия и патина по медните елементи. За да го минимизира това нещо е прибягнал до изсушаването с ориза, който не затопля и изпарява, а просто поема влагата заедно със солните съединения в нея. По този начин и водата и солта са премахнати едновремено. За още по-добър ефект бих "удавил" колата повторно в сладка вода, за да се отмият остатъците от сол, ако има и отново сушене.
  • #11
    анонимен ( преди 1 година )
    Автора за пореден път показва, че не знае добре български. Автомобилът не може да бъде увреден, а повреден. Увреден се ползва за човек или животни, а не за неудушевени предмети. Както и да е, неграмотността е вече огромна. Колкото до метода с ориза, то той наистина действа. Ако примерно телефона ви е отказал поради намокряне, пъхате го в пакет с ориз и след 24 ч. ще бъде абсолютно сух. С колата е същото, но в по-голям обем. В случая е добре, защото водата е солена и чрез ориза се поемат и солите
  • #10
    Al ( преди 1 година )
    Става с ориз.
  • #9
    Gog ( преди 1 година )
    Не става с ориз.
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    Хахаха,това е само за шоуто, изсушаване на автомобил се прави в обикновен 6-метров контейнер оставен на слънце с обезвлажител вътре.
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    автомобила се накисва в спирт за една нощ на сутринта го излагаш на слънце вечерта си готов тикаш палиш заминаваш
  • #6
    Нов внос ( преди 1 година )
    Дам, определено скоро ще е на горубляне УНИКАТ
  • #5
    Братвурст ( преди 1 година )
    Грешките по задвижването са изчистени без да снима камерата, колкото да се движи автомобила. Това с ориза е изцяло за шоуто(гледания). Ако следиш канала, има доста видеа със добър сарказъм.
fallback
Последни