IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Непознат спаси чужда Mazda RX-7 от наводнение

Остин Оуенс не могъл просто да гледа как водата залива красавицата с ванкелов мотор

Не се иска много, за да се върне вярата ни в човечеството. Един американски гражданин успя да го постигне, като спаси Mazda RX-7 от наводненията, предизвикани от урагана Кристобал. Единственото необичайно в цялата история е, че колата не е била негова, нито на негов познат.


Mazda RX-7, ураган

Колата преди намесата на Оуенс...


Остин Оуенс забелязал оранжевата RX-7 на паркинга на едно казино в Билокси, щата Мисисипи. Японската машина, която се радва на култов статус, съвсем скоро щяла да остане под надигащите се води. Без да има идея чия е, Оуенс решил да действа, вдигнал я върху четири трупчета и без съмнение е спасил деликатния ванкелов двигател, който я задвижва.

  
Mazda RX-7, ураган

... и след нея


Историята взриви американския фейсбук и между другото навлече доста упреци към собствениците, зарязали така незаинтересовано ценния автомобил. Оуенс обаче по-късно уточни, че се е свързал с тях и те били оставили колата на подземния паркинг заради теч в покрива, като не очаквали бурята да вземе такива пропорции.

 

0 от 500