IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Ferrari до Rolls-Royce: Хиляди коли, повредени от урагана, се продават

Някой вече е готов да плати 85 000 долара за удавено и бракувано 488 Spider

В края на септември и началото на октомври ураганът Иън удари югоизточната част на САЩ. Стихията нанесе огромни щети на щата Флорида, като разруши сгради и повреди инфраструктурата. Автомобилите бяха не по-малко засегната категория - вятърът и наводненията унищожиха десетки хиляди коли - от евтини до ултраскъпи, струващи стотици хиляди долари.


удавени коли


Сега много от могат да бъдат намерени на сайта Copart, където се търгуват разрушени и унищожени превозни средства. Колите са толкова много, че се наложи бъде създадена отделна секция за тях. Сега в нея има около пет хиляди наводнени коли и това далеч не е всичко - според Thе Drive, който цитирайки представител на платформата за търговия, около 60 хиляди заявления чакат бъдат обработени и публикувани.

На първата страница на раздела можете да видите Ferrari 488 Spider от 2017 г. Някой е готов да плати 86 500 долара за него, въпреки липсата на ключове и сертификата за унищожаване, издаден от застрахователите, който забранява колата да бъде регистрирана и да се движи по пътищата.


удавени коли


Тъжният списък включва Ferrari Roma от 2021 г., Rolls-Royce Dawn, Bentley Continental GT и Bentayga, някои от които са в много бройки. Има също Porsche 911 GT3 RS от 2019 г., червен Lotus Evora GT от 2020 г. и няколко ретро-автомобила като Ford Bronco от 1973 г. и BMW Bavaria от 1974 г.

Ако се заровите в списъка, можете да видите McLaren P1. Може би това е същият суперавтомобил, който собственикът купи само седмица преди урагана. Колата първо беше почти напълно наводнена в гаража си.

0 от 500