IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Внимание - идват „удавени“ автомобили!

Пострадалите от наводненията коли скоро ще залеят Източна Европа

Големите наводнения в Германия, Италия, Белгия и други държави от Западна Европа нанесоха сериозни щети на голям брой автомобили, някои от които бяха напълно унищожени. Много от пострадалите от бедствията превозните средства съвсем скоро ще се появят на пазарите в Източна Европа, прогнозират експерти.


удавени автомобили


Заради проблема с чиповете производството на нови автомобили намалява, а това води води до търсене на употребявани коли, особено такива на по-малка възраст. След наводненията ситуацията ще се усложни, така че купувачите трябва да бъдат внимателни, тъй като се окачва търговците да се възползват и да се сдобият с „удавени“ коли, които ще бъдат възстановени възможно най-бързо и ще бъдат пуснати на пазара.

Затова експертите препоръчват при покупка на употребяван автомобил, да се обърне основно внимание на електронните му системи, тъй като те са най-застрашени от попадането на вода в тях. И при подобна ситуация някои от тях със сигурност ще излязат от строя, което трябва да накара купувача да бъде нащрек.


употребявани автомобили


„Най-добре е при покупка на кола да се използва компютърна диагностика, която ще разкрие евентуални проблеми, които няма как да бъдат открити дори при щателен оглед на състоянието на основни системи като окачване, трансмисия и двигател“, категорични са експерти.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най-много жаба в тонколонката спокойно, кат изсъхне като надуиш VEF-а ги отлепва и фърга не мириши по-зле от пръдня
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Алексей ( преди 2 години )
    Електрониката е проблем, но не чак толкова съществен. Влвзе ли влага в скоростите през отдушника или в двигателя, циментацията за секунди хваща ръждиви петънца, които дори след щателна промивка на двигател и скорости и смяна на маслата са бързо разрушаващи циментацията язви. Проблемите започват постепенно, но сравнително бързо. Скоростната започва да шуми все повече и да отделя стружки, Същото стъргане започва и в мотора. Въпрос на месеци е да ислязат напълно от строй,
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те с вноса от САЩ с колите ги правят тези номера с години.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Вин ( преди 2 години )
    "Кьорав поп, тъмна църква, ситно евангелие"Такъв трябва да е този, който не може да разпознае давена кола! Дори да е престояла в 50 см. вода мирише на умрял пор.
  • #1
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Нищо ( преди 2 години )
    На Горубляне им правят изкуствено дишане и ги съживяват! След това живеят втори живот в България!