IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изцяло ново електрическо Volvo се цели в класа на Mini и на Kona

Малкият кросоувър EX30 ще получи батерия с 68 кВт/ч от Smart, което означава пробег от около 400 км

След пускането на своя флагман EX90, Volvo ще разшири гамата си надолу по веригата с пускането на нов, по-достъпен електрически кросоувър. Вероятно ще се казва EX30 и първите признаци за това са, че Volvo планира да даде на новото попълнение същия масивен профил като на по-големите му колеги.


Volvo EX30


Volvo дразни с малкия модел, още когато обяви EX90 през ноември. тогава сенчесто изображение разкри, че колата ще има подобна обработка на задната част като по-големия SUV, както и тази на XC40 . Това означава хечбек с остър ъгъл на петата врата спрямо тавана и характерния за марката мотив на задните светлини. 

Скорошни шпионски снимки от Китай изглежда потвърждават тези подробности, заедно с типичен за новите коли Volvo предния край, който ще включва част от еволюцията на стила, въведена при EX90. Очаквайте новото попълнение да е с дължина около 4.25 метра, давайки на Volvo възможнос да се конкурира, както  с най-новия Hyundai Kona, така и с  предстоящите по-големи електрически модели на Mini .


Volvo EX30


Що се отнася до техниката, то вече видяхме голяма част от техническия дизайн на EX30, благодарение на преродената марка Smart . Неговият първи модел, номер 1 , използва същата основа, модулна изцяло електрическа платформа от фирмата майка Geely, наречена Sustainable Experience Architecture (SEA). В резултат на това очаквайте EX30 да се предлага или като модел с 268 к.с. с един двигател, монтиран отзад, или като автомобил със задвижване на четирите колела и с мощност от порядъка на  420 к.с.

Батерията на Smart от 68kWh би била достатъчна за купувачите на EX30, фокусирани върху града, и би трябвало да означава автономен пробег от 400 километра. Той също така ще предлага 150kW зареждане, позволяващо зареждане от 10 до 80 процента за по-малко от половин час.


Volvo EX30


Volvo вероятно ще използва по-устойчиви материали вътре и може да използва информационно-развлекателната система Android Automotive на Google. Това ще се покаже на голям „плаващ“ таблет в центъра на предната част. Очаквайте да видите EX30 по-късно тази година.


0 от 500