IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата частна писта в света струва над 1 милиард долара

За членство в японския Magarigawa Club се плаща 235 000 долара (ВИДЕО)

На час път от Токио, в град Минамибосо, се намира може би най-скъпата и луксозна частна автомобилна писта в света - Magarigawa Club. Авторите на YouTube канала Effspot показаха как изглежда състезателния клуб край японската столица.

 

Частна писта в Токио

 

Комплексът е издълбан в хълмове и все още е в процес на изграждане, което се вижда и във видеото. Има строящи се вили, които гостите могат да наемат, докато се състезават. В комплекса ще има ресторанти, басейн, детска площадка, парк за кучета, бензиностанция, водни съоръжения и много други.

Членството в Magarigawa Club струва 235 000 долара, квотата е само 50 места, като срещу тази сума се получава безплатна поддръжка и съхранение на автомобила, модерна инфраструктура и достъп до пистата, проектирана от архитектите на трасето за Гран при на Саудитска Арабия във Формула 1. Съоръжението предлага спираща дъха гледка към планината Фуджи и Токийския залив.

 

Частна писта в Токио-1

 

Архитектурният проект, реализиран от германското бюро Tilke Engineers & Architects, за чиято сметка е изграждането на пистата в Саудитска Арабия, струва над 1 милиард долара, въпреки че във в заглавието на видеото се казва друга сума – 500 000.

Все още вървят строителни дейности в Magarigawa Club, който ще бъде открит тази година. Смята се, че това е едно от най-скъпите, сложни и впечатляващи инженерни постижения, посветени на моторните спортове, създавани някога.

 

Частна писта в Токио-2

 

Всяка вила ще разполага с голяма всекидневна, кухня, трапезария и няколко бани. Личните автомобили могат да се съхраняват в специален гараж с контролиран климат. Клубът ще се грижи и за тяхната поддръжка и ремонт с екипи от механици.

Това място за богати любители на автомобилизма в стил от филм за Джеймс Бонд ще има и площадка за кацане на хеликоптери с място за три летателни машини, съдейки по умален модел на пистата, който се вижда в края на видеото.



Дължината на трасето е 3,5 км, като включва технични участъци и две високоскоростни прави с дължина до 800 м. Пистата е наситена със завои (22 броя), спускания (максимум 16%) и изкачвания (20%). Питлейнът е за 36 автомобила. Във видеото на Effspot се виждат суперколи като Ferrari F40, Ferrari F50, McLaren P1s, тъмнозелено LaFerrari.

 

 

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Как ще ги стигнем ? ( преди 1 година )
    Едно време Тодор Колев викаше - Как ще ги стигнем ? Ами да ви кажа - никак. И назад да вървят пак никога няма да ги стигнем.