IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Воланът на Tesla падна. Отново

От лошото качество пострада Model Y, доставен само седмица по-рано

Репутацията на Tesla, когато става дума за качество на изработка, не е толкова добра, като потребителите често се оплакват от големи пролуки в панелите на каросерията, лоша боята и тракащи пластмасови панели вътре. И въпреки че американският производител на електромобили постигна напредък в това отношение през последните няколко години, има още много да се желае в тази посока.


Tesla волан


Доказателство за това е инцидент, за които съобщава потребителят в Twitter @preneh24. Той публикува видео, в което се вижда, че воланът на чисто новата му Tesla Model Y се е откачил, докато шофира със семейството си по магистралата.

Мъжът разкрива, че е получил електрическия кросоувър на 24 януари, а воланът е паднал на 30 януари. За щастие, наблизо не е имало други автомобили и шофьорът е успял да спре безопасно.

През 2020 г. в същата ситуация се оказа и собственик на Tesla Model 3, който беше изминал около 600 км след доставката на електромобила. Тогава компанията-производител взе колата и я върна на следващия ден с правилно закрепен волан. От Tesla потвърдиха, че на въпросната кола липсва болтът, който фиксира волана към кормилната колона.

Сега @preneh24 обаче е категоричен, че е загубил вяра в Tesla и иска пълно възстановяване на сумата, която е платил за електромобила. Това е напълно логично, тъй като от сервиза, където е откаран авариралия Model Y, първо са поискали 103.96 долара за ремонт, но после са премахнали тази сума от фактурата.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    SS ( преди 1 година )
    Абе *** я си карайте ладите и яжте качамак и мълчете
  • #17
    1 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    - Г-н Мъск, какво е вашето послание към българските хейтъри? - Първо те игнорират, после ти се присмиват, след това се борят с теб и накрая ти ги побеждаваш: 4x4 срещу предно. 2 багажника срещу един. 250 киловата DC заряд срещу 80. Реален пробег 600 срещу 300. Максимална скорост 347,6 (с махнат ограничител от Ingenext) срещу.. 160. 100-200 за 4 секунди срещу...ама те изобщо не вдигат 200 :D"
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    Докато има шарани, ще има и тарикати като Мъски, да ги ловят "на ***.."
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Супер , тъкмо ще поевтинеят още малко теслите , и ще мога да си купя . Искам да ми е гадно и ще се мъча , а петроджендърите ще се кефят как съм се набутал
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 12 ( преди 1 година )
    Перничанец слабоумен. Това, че Хосе не е заявил болта може да коства животи и е недопустимо да се случва на различна марка от Москвич. Да не говорим, че това недоразумение има претенции за премиум. Всички сте наркомани и палячовци, заслепени от слабоумието ви. Вадите от девет кладенеца вода, за да кажете на бялото черно. Ако защитаваше всичко друго така, както някаква щайга дето си гледал само на клипчета сигурно щеше да си бая по-напред в хранителната верига, а не да си къртица като сега.
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това не е нито първата нито ще е последната човешка грешка на конвейера на Тесла. Особено пък когато не се знае дали тази грешка е грешка или е преднамерен саботаж. И двете са напълно възможни и за в бъдеще, но това са единични случаи, а самият автомобил е проектиран перфектно, за разлика от останалите. От над 3 милиона Тесли произведено досега само две имат такъв проблем което е 0, 00005% шанс това да ти се случи. По-вероятно е да уцелиш шестица от тотото или да те удари гръмотевица.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Човечецът не е разбрал-това е нова модификация,като включиш автопилота волана пада ;)
  • #11
    12 rate up comment 3 rate down comment
    до #4 ( преди 1 година )
    Ей лъжец, на Москвичите това никога не се е случвало и няма как да се случи. Виждам те че нищо не знаеш и сигурно само на картинка си ги виждал. Ние сме имали 8-мак и 12-така и дефорсак последния от Ловеч. Кормилата са набити на ос с шлици и са затегнати с централен болт със зегерка и просто няма нито кал да се развие нито кормилото да се извади. Дори и болта да го няма пак ще ти е трудно без да удряш с чук кормилото отдолу за да излезе. Другия път пробвай с друга лъжа.
  • #10
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    На Москвич това никога не се е случвало. Карал съм такъв 15г.
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На електрическата тойота пък й се бяха откачили колелата. При телата пък се откача волана. С една дума откачена работа.