IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните луксозни коли?

Ако се съди по резултатите на Ferrari, Rolls-Royce и Lamborghini, кризата е била благоприятна за най-богатите

Преди време Bloomberg пресметна, че Covid-кризата е увеличила състоянията на най-богатите хора на планетата средно с една трета. Вероятно сходен е бил ефектът и от икономическите сътресения през 2022, защото пазарът за луксозни стоки отчита небивали рекорди през нея. Това важи с пълна сила и за сегмента на луксозните автомобили. В традиционната справка на Automedia.bg за най-продаваните луксозни модели на Стария континент сме използвали данни на германската аналитична компания DataForce. Понеже никога не е съществувало ясно определение кои коли са луксозни и кои - просто премиум, ние причисляваме към най-високия сегмент всички модели, чиято стартова цена е над 250,000 лева, или 125,000 евро. Това оставя под чертата модели като Porsche 911 например (със стартова цена от 228,000 лева, и с 18 329 регистрации). Освен това статистиката не отчита някои по-малки производители, като McLaren или Koenigsegg.


Най-продаваните луксозни автомобили в Европа за 2022 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Живанши ( преди 1 година )
    Коментар номер 1 си е купил Хюндай и вече край! Само хюндаи вижда!
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Увеличава се броя (и то с много) на спортистите и музикантите, които могат да си позволят кола за половин милион лева. Производителите трябва да предложат точно толкова, колкото да покрият търсенето при такава цена. Повече няма да произведат, защото цената ще падне!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Има ли нужда да се обяснява що Генезиса няма място тук. Всички които носите часивник Q&Q много харесвате тази марка. А Q&Q луксозна ли е ?
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От хубави, та по-хубави коли! Само дето няма кинти, да го ...!
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Малиии ( преди 1 година )
    Шир потребата бмв какво прави тук хаха
  • #9
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Мъри ( преди 1 година )
    МЕРЦЕДЕС и всички останали.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Dino 246 GT на поне пет основни пазара е продавано като Ferrari Dino 246 GT. Реално не е дръжки...
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Ей, чета коментарите и се късам от смях!Трънали БГ селчовци за които БМВ 3ка 2001г е върха на лукса който могат да си позволят, да обявяват Ферари, Мазерати, Бентли за ширпотреба и да си обясняват кое е лукс, кое не! Пичове, сигурен съм, че която от тия коли да видите на живо, дупенцата ви се разтварят и пускате мъзгъ и сте готови да се наадупите на тоя дето я кара, само да седнете вътре за снима за фейса!!!
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Dino реално не е Ferrari! Така, че Ferrari нищо не пренебрегват с рекламата на 296 GTB!! Dino е самостоятелна марка, създадена в чест на сина на Енцо Ферари - Дино Ферари и колите Dino, никога не са имали емблемата на Ferrari!!! Нюанс, ама важен! Особенно като обвинявате някой, че пренебрегва нещо! Dino не е пренебрежение, а отдаване на почит!!! Що за пошло отношение?!?!
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това ширпотребата на луска, като цяло е доста кофти да си толкова богат и пак да се набуташ при ширпотребата при наличието на толкова много прекрасни бутикови автомобили.