IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията разследва премиер за непоставен колан

Министър-председателят на Великобритания - Риши Сунак се извини за действията си (ВИДЕО)

Министър председателят на Великобритания - Риши Сунак бе уличен, че се вози в автомобил, без да е поставил предпазния колан. За провинението стана ясно от публикувано видео в социалните мрежи, което предизвика вълна от критики.



Поради натоварения си работен график по време на работно пътуване до Ланкашър премиерът записа видео от колата. В него той обяви увеличаване на инвестициите в икономиката на окръга, който посещава. Но хората обърнаха внимание не на думите, а на факта, че Сунак не е сложил предпазен колан, съобщава Sky News.

Според британските закони шофьорът и всички пътници трябва да носят предпазни колани. В противен случай са заплашени от глоба до 500 паунда. Изключение се прави за полицаи, пожарникари, медицински лица и спасители, но не и за премиера.

Видеото имаше толкова голям отзвук, че полицията беше принудена да заяви, че със сигурност ще проучи случая. А самият Риши Сунак се извини. Според пресслужбата на премиера „Това е еднократно погрешно решение. Премиерът разкопча колана си, за да запише кратко видео обръщение. Той признава, че е било грешка и се извинява."

В клипа полицейски мотоциклети ескортират колата на министър председателя, докато той се обръща към камерата. Скорошни данни на Министерството на транспорта показват, че около 30% от хората, убити в автомобилни катастрофи през 2021 г. в страната, не са били с предпазен колан. Кралското дружество за предотвратяване на злополуки заяви, че „всеки трябва да приема сериозно законите за коланите - който и където и да се намира“.

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    онзи ( преди 1 година )
    и какво като е без колан? застрашава ли някой?
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интерсно как за един колан се дразнят, а това че ни понижиха стандарта на живот на целия континент и им направиха 1 кв на публични станции 1 паунд е ОК?
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А Боко-тиквата 12 г. обикаляше с джипката и нито веднъж не беше с колан. Никоя мисирка не го попита защо нарушава закона за движение по пътищата. Никой полицай не го спря и не го санкционира. Мутренска държава сме. Виждате как техния премиер веднага се извинява признавайки грешката си. Никога няма да се оправим докато законите важат за едни, а за други не.