IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на цирка - водният капан в Ръфорд е затворен

Безразсъдното преминаване на брода, който е на 1000 години, застрашава живота на хората (ВИДЕО)

Придобилото световна популярност водно препятствие в градчето Ръфорд в Нортхемпшър, Великобритания, бе затворено от местните власти, съобщи Mirror.

 

Rufford-ford-v3

 

Мястото си спечели световна слава, след като през 2020 г. 11-годишният Бен Грегъри засне преминаващи през водата коли и публикува видеата в социалните мрежи, където събраха милиони гледания. След това и други хора започнаха да правят клипове, а твърде често на мястото просто се събираха зяпачи да се забавляват с безразсъдните шофьори, които опитваха да пробват колите си дали стават за амфибиии и попадаха във водния капан.

Смята се, че въпросният брод се използва от 1000 години, като проблемът при преминаването му идва при заливането с вода от близката река. Препятствието е на един от изходите на града, като шофьорите имат възможност да използват обходен път, на който има мост и се намира на 6,5 км, но много от тях не го правят.

 

Rufford-ford-1024x576

 

Сега обаче, властите са преценили, че популярността на видеата в социалните мрежи насърчават безразсъдните шофьори да влизат във водата. И преминаването е блокирано от местния съвет по искане на пожарната и полицейските служби, които не могат да се справят с внезапния наплив от хора, вследствие интернет слава на мястото.

Такива проблеми е имало откакто съществуват автомобили и глупави шофьори, отбелязва Mirror, но за по-малко от три години YouTube и TikTok успяха да затворят брода, който е използван ежедневно от над 500 години преди пристигането на Колумб в Америка.

 

Water

 

След като в днешни дни нещата излязоха извън контрол, градската управа сложи край на безумията. Съветникът Нийл Кларк казва, че става опасно както за шофьорите, така и за пешеходците. Той допълва, че един мотоциклетист е влязъл във водата със скорост 80 км/час, и буквално изхвърчал през кормилото, а това е животозастрашаващо.

Заснемането на момента обикновено отнема часове на чакане, но един от хората, които го правят казва, че е намерил процеса за терапевтичен, добавяйки: „Там е релаксиращо – това е като риболов“. Друг YouTuber казва пред Gardian: „Не искам да печеля, а да гледам идиоти и да си кажа: „Аз имам наистина лош ден, но той има по-лош.“

 

 

 

 

Според Mirror местният съвет не може да си позволи да изгради мост над водното препятствие поради ограничен бюджет, но търси начини за повторно отваряне на пътя.

Междувременно Грегъри, който е натрупал почти 17 милиона харесвания в TikTok и 65 милиона гледания в YouTube, както и други „оператори“ са насочили вниманието си към няколко нови места на около час път с кола в графство Лестършър.

 

 

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Поредният руски *** сънуващ фашисти. Хайде сега отвори Български тълковен речник на думата "Фашизъм" и прочети знаечението й. За разлика от Русия, където на кметовете не им пука за населението, в Европа не е така. В случая спестява огромни главоболия на шофьорите, както и разходи на жителите на града за обезщетения на същите шофьори в съда, защото повредата е в следствие на проблем на общински път. За разлика от Русия, в Европа има работеща правораздавателна система. Така че марш към Русия!
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Очевидно фашизма е незилечима болест налегнала управляващите по света и особено популярна напоследък в изперкала Европа! Фашизма е този, който ти казва ще те убия, за твое добро, защото иначе може да се нараниш! Добре дошли в 1984та!!!