IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отряза британската полиция

Компанията спира да доставя автомобили на органите на реда

BMW вече няма да доставя полицейски коли на полицията във Великобритания. Пред Auto Express компанията потвърди, че представителството й Park Lane в Мейфеър ще бъде преструктурирано, като това засяга и базирания там отдел, който в миналото е отговарял за продажбите на специализирани автомобили.


BMW полиция


Промяната е направена на фона на продължаващи проблеми с веригата за доставки за автомобилната индустрия, включително глобалния недостиг на полупроводници. В резултат на това BMW дава приоритет на продажбите на дребно и на корпоративни клиенти. Засега обаче това се отнася само за Великобритания.

Според официалното съобщение на британското представителство на BMW, заради голямото търсене на автомобили на марката ще бъде даден приоритет на продажбите на клиенти на дребно и на корпоративни клиенти, като компанията ще се отдалечи постепенно от специализирани бизнес. Промяната ще наложи и освобождаване на малък брой служители на BMW Park Lane.

Скъсването на връзките с британската полиция идва около година, след като органите на реда в Обединеното кралство бяха инструктирани да не използват патрулни автомобили BMW, оборудвани с двигател N57 на марката, при високоскоростни преследвания поради опасения за безопасността им.


0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всъшност са се договорили полицията да не оплюе марката, а да се каже, че причините са други. Дефакто в английските медии се казват за проблемите на колите от немската марка. Всеки месец 5-7 коли са имали проблеми и са влизали в сервизите. За проблемите се е знаело от БМВ, както и от полицията, но се е мълчало и всичко се е потулвало. Има съмнение, че някой на високо ниво е лобирал за БМВ. След смърта обаче нещата не е можело повече да се крият и полицията в действителност прекратява контракта.
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Братвурст ( преди 1 година )
    Извинявай, излъгах. Всъщност двигателя се е запалил. Пиши в Гугъл uk cop bmw crash да видиш филма ми.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А бе, вурсте, това в некой филм ли го видя!
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Братвурст ( преди 1 година )
    Полицията спира да използва БМВ след смъртта на техен колега. По време на преследване двигателя чупи лагер, картера се пробива, маслото изтича под задните гуми и шофьорът губи контрол