IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 и Lykan HyperSport станаха полицейски коли (ВИДЕО)

Двете забележителни коли обещават проблеми за престъпниците

BMW M2 и Lykan HyperSport станаха полицейски коли (ВИДЕО)

Компанията BMW представи уникална полицейска версия на "напомпаното" купе M2, която е получила името  M Town. Автомобилът е в стила на патрулните коли на полиция в Лос Анджелис (LAPD).

Купето е боядисано в черно и бяло, като е оборудвано със сирена и сигнална лампа, както и с направени специално за него джанти. На заснета в клипа машина е поставен надпис "1972" вместо традиционния "911". Това е годината, в която е основано подразделението BMW M.

Патрулната кола е построена на базата на версията BMW M2 Competition, представена през миналата пролет. Под капака на спортното купе е поставен 3,0-литров двигател с две турбини, развиващ 410 к.с. и 550 Нм. 

В комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч  за 4,2 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч, но с опционалния пакет M Driver’s Package ограничителят е преместен на 280 км/ч.

Lykan HyperSport

В същото време стана ясно, че една от 7-те построени хиперколи Lykan HyperSport ще влезе в автопарка на полицията в Абу Даби. Това е същият автомобил, който в една от сериите на "Бързи и яростни" скочи от един небостъргач на друг.

Lykan HyperSport

Машината поразява със своите характеристики, като рачита на 3,7-литров мотор с два турбокомпресора, развиващ 740 к.с. и 960 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенна роботизирана PDK с два съединителя, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди.

Колата тежи едва 1400 кг., като успява да развие максимална скорост от 395 км/ч. Цената също е доста сериозна - 3,4 млн. щатски долара.

Снимки: Производителите, видео: YouTube

 

0 от 500