IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електрифициран Corvette получи 655 коня

Хибридната версия E-Ray ще ускорява от 0 до 97 км/ч за 2,5 секунди

Преминаването към средно разположен двигател през 2020 г. беше само първата стъпка в нова посока за Chevrolet Corvette. Превръщането на Z06 в истински съперник на суперколите беше втората, а сега виждаме и третата. Това е Corvette E-Ray – хибридна версия на модела от поколение C8, която е оборудвана със задвижване на четирите колела.


Chevrolet Corvette E-Ray


Представен точно 70 години след дебюта на оригиналния C1 в Motorama в Ню Йорк, E-Ray се включва в гамата на Corvette, както прави Turbo при Porsche 911. Ако базовият C8 Stingray е Carrera и Z06 споделя любовта на GT3 към оборотите, E-Ray предлага безпроблемна производителност и сигурност при всякакви метеорологични условия с комбинирана мощност от 655 к.с. И точно като всеки друг Corvette, той се предлага както като купе, така и като кабриолет.

При цена от 104 295 долара, Corvette E-Ray струва значително повече от 64 500 за базовия C8, но само с 1005 по-малко от Z06, което дава на феновете на модела примамлив избор, като всяка от двете топ-коли има както плюсове, така и минуси. Z06 развива 670 к.с., но вдига 97 км/ч (60 мили) от място за 2,6 секунди, докато E-Ray се нуждае от 2,5 секунди за същото. Хибридът е по-бърз и на 1/4-миля – 10,5 секунди срещу 10,6 на Z06.


Chevrolet Corvette E-Ray


Всичко това е постигнато благодарение на хибридна система с 6,2-литров V8 двигател LT2 на задната ос, комбиниран с електромотор на предната. Въртящият момент е 671 Нм, като той се разпределя към четирите колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Визуално E-Ray заимства някои от стилистичните характеристики на Z06, включително по-широкото му тяло и по-дългите, по-тънки задни вентилационни отвори. Конфигурация на ауспусите – 4 на брой, обаче е взаимствана от Stingray.


Още снимки на хибридния Corvette - вижте в галерията:


0 от 500