IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru за първи път ще предлага адаптивни амортисьори

Иновативното окачване дебютира при комбито Levorq

Японският производител Subaru за първи път в историята си ще предлага адаптивни амортисьори. Иновативното окачване Active Damper e-Tune със F електронно контролирани подпори се предлага като опция за новото комби Levorg за вътрешния пазар, което беше представено преди дни на автосалона в Токио.


Subaru


Нова система има четири фиксирани настройки - Comfort, Normal, Sport и Sport+, както и персонализиран режим, при който водачът може да избере желаните калибрации на амортисьорите чрез менюто на информационно-развлекателната система.

От компанията уточняват, че тази любопитна опция ще може да бъде поръчана не само за новия Levorg, но и да бъде инсталирана в сервизите на дилърите на марката на съществуващо комби от второ поколение. Това се случва точно 3 години, след като Subaru обяви разработката на такива амортисьори, а цената е напълно приемлива – в Япония поставянето на целият комплект струва 40 000 йени (около 320 долара).

Както вече стана известно, Subaru ще пусне 500 бройки от специалната версия на комбито Levorg, която получава добавка STI Sport. Този автомобил е подсилена каросерия, прекалибрирано окачване и по-издръжливо CVT с допълнително охлаждане.

Комбито се различава от оригиналния модел с 19-цоловите си джанти BBS, предните седалки Recaro и велурена тапицерия. 2.4-литровият турбомотор развива 280 к.с., като той работи със система за задвижване на четирите колела, за която няма сведения да е била променяна.


0 от 500