IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи семейно комби на стероиди

Levorg STI Sport Performance Wagon излиза в ограничен тираж от 500 бройки

Subaru предлага комбито Levorg STI в Япония от няколко години, като в края на 2021 г. компанията пусна на пазара второто поколение на модела. Той се продава още в Австралия и Нова Зеландия, а сега излиза негова специална версия - STI Sport.


Subaru Levorg STI Sport Performance Wagon


Автомобилът беше официално представен на автосалона в Токио, като това показаният прототип е в топ-модификацията Levorg STI Sport R EX. Тя получава редица подобрения, включително 19-цолови лети джанти BBS с гуми 225/40 ZR19 Michelin Pilot Sport 5.

Спортното комби разполага още с маслен охладител на трансмисията, както и амортисьори с повишена твърдост. В допълнение към механичните промени, тази версия на Levorg получава много черни екстериорни детайли и предни седалки Recaro, тапицирани с велур и синтетична кожа.


Subaru Levorg STI Sport Performance Wagon


Levorg STI Sport е оборудвано с 2,4-литров бензинов двигател с турбокомпресор. Той произвежда 280 к.с. и 350 Нм, предавани към системата за задвижване на всички колела чрез безстепенна трансмисия. Така мощността е като на WRX (версията за САЩ), но комбито се предлага със CVT, а не и с 6-степенна механична трансмисия.

Subaru планира да произведе само 500 бройки, всяко на цена от 5 764 000 йени (44 900 щатски долара), като поръчки за модела ще се приемат до 26 януари, а компанията сама ще избере щастливците, които ще се сдобият с този автомобил. За сравнение, версията Levorg STI R със стандартен 2,4-литров двигател струва 34 850 долара.


Още снимки на екстремното комби - вижте в галерията:

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фордо ( преди 1 година )
    Какви са тия цени бре?!То колата, като я купиш и продължаваш да плащаш поне 10 години напред!
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Мда ( преди 1 година )
    За съжаление Субару не правят врътките с емисиите като VW, Ауди и прочие и няма да видим този модел в Европа!Иначе с кеф бих си го купил!Има фейслифта на първото поколение Леворг и съм супер доволен, но второто е друга лига!Субару тъкмо започнаха да вадят приличен дизайн и няма да го видим заради евробюрократите! Хайде WRX може да се внесе от щатите, но Леворг 2 дори го няма с ляв волан ....
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Има ги китайците в европа бе, на цени като на това субару, че и двойно и тройно повече! Ходи си купи! Бъркат те 150 евро за самолет билет ли?! Ама и тях ще чакаш да станат 10 годишни! Вилите щял да взема! Колкото до сега си ги взел! Форумен войвода ...
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Китай да идва ( преди 1 година )
    Писна ни от прескъпи пластмасарници, на премиум цена. Пускайте китайците да продават тука колите си не само в другата Европа, че взимаме вилите и отиваме в Брюксел.
  • #2
    24 rate up comment 8 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 1 година )
    Много красиво комби. Очите ми останаха в него и започвам да завиждам, че по другите континенти ще могат да карат такива автомобили, а гАйропата ще се лигавим с астматични малолитражки с по 3 цилиндъра. То не че това Суби не е малолитражка за американските стандарти, но все пак за нас тук си е направо огромена двигател. Гледайте докъде ни докараха! Скоро ще ни накарат да се радваме, ако изобщо кола можем да имаме, каквато и да е. Натам отиват нещата...
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 1 година )
    Красиво комби, че и със AWD! Аутомедия, все още на български език се пише твърдосТ. "...амортисьори с повишена твърдос. В допълнение..."