IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как евтино Subaru засрами Lamborghini на пистата

Комбито WRX е сериозно доработено, за да се бори с Murcielago (ВИДЕО)

Екипът на Driven Media YouTube демонстрира как евтин автомобил може да се конкурира на пистата с луксозен суперавтомобил на равни начала. Тяхното модифицирано Subaru WRX успя да победи Lamborghini Murcielago.


Lamborghini Murcielago vs Subaru WRX


Бюджетът на Driven Media за този проект беше 15 000 британски лири, като от тях 4000 отидоха за покупка на старо комби Subaru WRX. След това е колата е ремонтирана и сериозно модифицирана. Тя получава нов съединител, койлоувъри, подобрени спирачки и по-твърди стабилизатори, а теглото е намалено със 136 кг.

Мощността на двигателя е увеличена до 308 сили, а колелата е обута в полусликове. Други 5000 лири за похарчени за ремонти и настройки на автомобила, като така блогърите успяват да се справят само срещу 9000 лири.



Стандартното Lamborghini Murcielago, на свой ред, развива 579 к.с. сили и е оборудвано със спортна трансмисия с лостчета за смята на предавките от волана. И двете коли са със задвижване на четирите колела, така че нито една от тях не получава предимство при сцеплението.

Старото Lambo обаче е по-тромаво на студената и мокра писта, което в крайна сметка подпечата поражението му. Subaru-то се оказа по-управляемо, особено в завоите. А пилотът на японска спортна кола получи несравнимо повече удоволствие от шофирането.


0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ехоо ( преди 1 година )
    Едно от Subaru-тата ми е 1.8 атмосферен автмат 1993г да покараме на Дракон някой ден ! ! !
  • #11
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Бай Феручо ( преди 1 година )
    Мда, много ме е срам, че карам Мурсиелаго, направо умирам. Толкова ме е срам че чак ще си купя още едно. Пълни глупости.
  • #10
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    За 15 хил. лири всяка кола може да се напомпи и да бие и Ламбо и Ферари. Ама колкото за няколко клипа и после изпушва или направо се разпада. При база 200 коня всичко е като за толкова. Като ги удвоиш претоварваш всичко. Не само мотор а ск. кутия , окачване, купето почва да се усуква.. Колкото и да я подсилваш все отнякъде ще подаде. Само ще наливаш пари и ще береш ядове безкрай. Като искаш силна спортна кола - купи я готов, направена от инженери, създадена и сметната за душманско юркане.
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    някой си ( преди 1 година )
    Брей, за първи път статия където българските "авто ентусиасти" не плюят Субару... Чак е странно.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От прочетените коментари останах с впечатлението, че наистина децата нямат място в сайтовете за възрастни. Моля, пикльовците, които не са учили ДВГ, автотранспортна техника или каквато и да била друга техника да си мълчат. Просто е тъпо за един техник да чете коментари, писани от дете по картинка. "виж Ламбото какво е яко на вид, значи е по-добро от Субару" И? Това първо не се коли от един клас. Да пуснем Ламбото на терена на група Б да видим какво ще направи? Ще приключи в първото дърво...
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 6 ( преди 1 година )
    А на бас че всяка втора електричка няма да го прави това!!! Ще го правят коли по над 100К евро както е и сега!!! И на писта със завои лекото субаро с постояно 4х4 пак ще е по бързо от 2 тона електрическа колиба с една камара системи за сигурност дето ще ти убиват скоростта до 40км/ч на всеки завой!!!
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Съвсем скоро всяка втора електричка ще го прави това и какво, на състезание ли сме?
  • #5
    17 rate up comment 5 rate down comment
    До Хо хо хо ( преди 1 година )
    Много е смешно, ДА! Особено когато Субаруто къса шортите на Ламборджинито, е изключително смешно!
  • #4
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Хо хо хо ( преди 1 година )
    Субару срещу Ламборджини,нали се досещате всъщност колко смешно е това .
  • #3
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 1 година )
    Боксерен двигател (нисък център на тежестта) и симетрично задвижване на всички колела са си състезателното ДНА на всяко Субару.