IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Macan GTS срещу BMW X3 M Competition в битка извън пътя

Двата спортни модела излизат извън зоната си на комфорт (ВИДЕО)

BMW X3 M Competition и Porsche Macan GTS са SUV, които обикновено не срещате по прашните пътеки на свободната природа. Въпреки това, екипът на Carwow реши да изправи двата спортни именно в офроуд-състезание, в което те трябва да преминат през сериозни изпитания, за да се види кой е по-добър.


BMW X3 vs Porsche Macan


Моделът на BMW разполага с 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с двойно турбо, който развива 510 к.с. и 650 Нм. Задвижването към четирите колела става с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а теглото на X3 в тази му версия е 2010 кг. Кросоувърът на Porshe разчита на 2,9-литров V6 с двойно турбо, като мощността му е 440 к.с. и 550 Нм. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична, като и тук задвижването е към четирите колела. Macan GTS е по-лек от своя конкурент в случая – 1960 кг, а и пътният му просвет е по-малък – 177 мм срещу 206 на X3.

Състезанието започва със състезание за ускорение нагоре по хълм, като и двата автомобила използват система за контрол на стартирането, но BMW-то се изкачва по-бързо, което означава първа победа. След това идва състезание по наклон, за да се види коя система за управление при изкачване е по-добра. В това състезание печели по-бавният SUV, а именно Porsche.



Другите предизвикателства тестват клиренса на двата SUV, сцеплението, ъгъла на подход към препятствие, а на финала се изпробват пълните им способности, като в него автомобилите влизат с натрупани по-рано точки. Въпреки че Porsche-то е по-близо до земята от BMW, то печели финалното предизвикателство и общото състезание с една точка.

Заключението на екипа, провел теста е, че BMW X3 M и Porsche Macan GTS са спортни SUV и е малко вероятно да бъдат карани извън пътя от повечето собственици. Въпреки това, и двата модела се справят добре, като емблемата M и етикетът GTS не намаляват тeхните офроуд-способности. Като цяло обаче има и по-евтини SUV, които са по-подходящи за движение по по-тежки терени.


0 от 500