IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Avenger е „Автомобил на годината в Европа“

Първият електромобил на марката спечели финалното гласуване

Jeep Avenger е „Автомобил на годината в Европа“, като за първи път в 60-годишната история на конкурса победителят беше обявен по време на автосалона в Брюксел, който замества изложението в Женева.


Jeep Avenger


Журито, състоящо се от 61 автомобилни журналисти от Европа, предпочете Avenger пред останалите 6 финалисти - Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra / Toyota bZ4X и Volkswagen ID. Buzz.

Най-малкият модел на американския производител беше представен на изложението в Париж през есента, като това е и първият сериен електрически модел на Jeep. Той се предлага и с конвенционално задвижване, но само за Италия и Испания, където е оборудван с 1,2-литров двигател с 3 цилиндъра, развиващ 100 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

Размерът на Jeep Avenger го позициониран в сегмента на B-SUV (или, ако предпочитате, малки SUV), тъй като дължината му е 4,08 метра и така той е с цели 16 см по-малък от Renegade. В същото време моделът предлага багажник с обем от 380 литра, с колкото разполага и VW Golf.

Електрическият Avenger е базиран на обновена версия на платформата CMP на PSA и се задвижва от нов двигател с мощност 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Той се захранва от 400-волтова литиево-йонна батерия с капацитет 54 кВт/ч. Според обявените данни пробегът е 400 км (по цикъла WLTP цикъл), което става 550 км при градско ползване.


0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    до #6 ( преди 1 година )
    От "умните и красивите" си гледам щом намесваш Путин когато стане дума, че Европа се източва и унищожава от империята на злото сащ, която разпали поредната война, за да отложат малко тоталното си затъване. Ако беше чел малко повече, а не да слушаш пропагандата щеше да знаеш някои неща, а не да пишеш глупости. Дори безмозъчните европейски лидери осъзнават на къде ги тласкат краварите, но промитите мозъчета от жълтопаветния умно-красивитет още не вдяват нещата, които се случват.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    4 метра ама голям го вадят (багажника). Смях в залата
  • #7
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Правете сметка, колко са зле другите, щом Jeep става кола на годината!?
  • #6
    13 rate up comment 11 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Далеч по-добре е да си управляван от ККП и Путин нали? Безкрайни са конспирационните простотии в САЩ като изберат чужд модел значи ли че ги управлява и загробва Япония, Корея, Германия или където е седалището на марката
  • #5
    9 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Континент, който се управлява от краварите, как няма да избере нещо свое. Особено пък в Брюксел, където е американската висша администрация, която ни загробва...
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Джоди ( преди 1 година )
    По скоро са се объркали за пробега не повече от 280-300..За 80 хил.лева толкова.Иначе возилото се сглобява в завода в град Тихи, Полша ..ние заводи нямаме имаме много добри закони...дали
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дали не сте се объркали за капацитета на батерията?:)
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Jeep без 4х4, а само с предно - не одобрявам
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Мммм ( преди 1 година )
    Бижутерия! Давайте ги повече, че в Сф ходим с щипка на носа. Секо чади, наема и подгрева. С, СА, СО - милион и сто (бракувани барутника)