IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Avenger е „Автомобил на годината в Европа“

Първият електромобил на марката спечели финалното гласуване

Jeep Avenger е „Автомобил на годината в Европа“, като за първи път в 60-годишната история на конкурса победителят беше обявен по време на автосалона в Брюксел, който замества изложението в Женева.


Jeep Avenger


Журито, състоящо се от 61 автомобилни журналисти от Европа, предпочете Avenger пред останалите 6 финалисти - Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra / Toyota bZ4X и Volkswagen ID. Buzz.

Най-малкият модел на американския производител беше представен на изложението в Париж през есента, като това е и първият сериен електрически модел на Jeep. Той се предлага и с конвенционално задвижване, но само за Италия и Испания, където е оборудван с 1,2-литров двигател с 3 цилиндъра, развиващ 100 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия.

Размерът на Jeep Avenger го позициониран в сегмента на B-SUV (или, ако предпочитате, малки SUV), тъй като дължината му е 4,08 метра и така той е с цели 16 см по-малък от Renegade. В същото време моделът предлага багажник с обем от 380 литра, с колкото разполага и VW Golf.

Електрическият Avenger е базиран на обновена версия на платформата CMP на PSA и се задвижва от нов двигател с мощност 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Той се захранва от 400-волтова литиево-йонна батерия с капацитет 54 кВт/ч. Според обявените данни пробегът е 400 км (по цикъла WLTP цикъл), което става 550 км при градско ползване.


0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Докато сектата на Сорос е на власт- клоунското котило: Меркел Урсула Трюдо Макрон Шолц Нехамер Байдън Обама Клинтън,министрите на Австрия Австралия Холандия Белгия и д-р държави нападнати от котилото-престъпници....,ако трябва с бой и полиция както уж ковид,така и с най опасните за природата и човека ел коли изпарители на озона,ще купувате и ще гласувате с репресии и заплахи? Това са биполярни,обратеняци,съмнителни етноси-терористи,печки наркомани и болни люде които ни управляват! Да идва Тръмп
  • #18
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Германия източва руските ресурси.Русия има в пъти по малко ресурси от Германия.В Германия например цена на литър гориво е аналогична с Русия.Смятай как се краде нефт от русия.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е доста малка кола а и доста скъпа, моята аналогична дори малко по-дълга с бензин ми излезе 30к лева чисто нова, цената на това дори и с безплатен ток трудно се избива тройната разлика, да не говорим, че тук става въпрос за марката Jeep.
  • #16
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Медведев ( преди 1 година )
    Браво на Путин,само той можа да накара Швеция и Финландия да искат в НАТО !!
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    казваш че през 2022 сащ чрез европа и украйна нападна расия
  • #14
    3 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тука е пълно с умно красиви *** почитатели на експлоататора Мъск, който даже си мислят че лично прави всяка Тесла. Аман от психо русофоб тук... Говорим за коли, те *** та Путин. Една малка тайна-Знаете ли къде е Путин? Под вашето легло е..
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е нали досега ползваха руските ресурси и докараха Посин пред портите ни че и китайците барабар
  • #12
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немските некадърници са окупирана държава след ВСВ, ако не знаеш и са машата в ЕС на англо-саксите. Те не вземат самостоятелни решения, а всичко както на нас им се спуска отгоре. Виждам, че не си много запознат, та като за начало си пусни в търсачката "канцлер пакт" на немски и английски, но не го прави през гугъл, защото там мисля всичко е изтрито и филтрирано по въпроса. Явно малко четеш и не знаеш, че най-големия страх за англо-саксите е силна Германия, която да има евтини ресурси от Русия.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Значи 31 рушвета са дадени, за да стане това изчадие кола на годината. След като итл. Мафия ги притежава така ще да е....
  • #10
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А ми Сащ не са виновни че немските некадръници яхнаха пак Еуропа и доведоха всичко освен тях до бедност и мизерия