IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Афганистан направиха суперкола с двигател на Toyota Corolla

Разработката на купето Mada 9 е отнела повече от 5 години

Първият национален суперавтомобил на Афганистан се казва Mada 9 и е създаден от дизайнерското студио ENTOP в сътрудничество с техническия институт на Кабул. В момента спортното купе е оборудвано с четирицилиндров двигател Toyota, като работата по колата продължава и е възможно серийната версия за получи електрическа задвижваща система.


Mada 9


Проектът по разработката на Mazda 9 е продължила нас пет години, като все още не е завършен. В основата на суперавтомобила е пространствена рамка, към която са прикрепени композитни външни панели. Задвижващият агрегат е поставен под водача, като се обмисля добавянето на някои характеристики на SUV заради хълмистия пейзаж на Афганистан.

Създателите на суперколата твърдят, че Mada 9 скоро ще бъде подложен на тестове, за се оцени представянето в реални условия. Вярно е, че все още не е ясно дали купето ще бъде пуснато в свободна продажба или ще бъде единствено прототип за изложение.


Mada 9


През последните години се появиха няколко суперколи от „неавтомобилни“ държави. Сред тях е индийският електрически автомобил Azani с „хибридно“ шаси и седалки, които приемат формата на тялото на водача.

Представен беше и гръцкият Spyros Chaos, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,55 секунди. При него 78% от частите са от титаниеви и магнезиеви сплави. Покривът е изработен от метално стъкло, дюзите на ауспуха са от титан или топлоустойчив Inconel, а за монокока е използван ултраздрав полимер Zylon.


Mada 9


0 от 500