IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Някой да си търси Lamborghini Reventon?

Колата е само на 110 километра и ще се продава на търг

В началото на века Lamborghini Aventador все още не съществуваше. По това време суперколата на италианската марка беше Murciélago. То излезе през 2002 г. и беше обновено през 2006 г., преди да напусне окончателно конвейера през 2010 г. 


Lamborghini Reventon


През 2007 г. на автомобилното изложение във Франкфурт Lamborghini поднесе изненада, като представи чисто нов модел, който щеше да постави основите на наследника на Murciélago. Така се роди Reventon – кола с различен стил, която трябваше да бъде произведена само в 20 екземпляра. 

Повече от десетилетие по-късно Lamborghini Reventon се среща изключително рядко, като малцина могат да се похвалят, че са го виждали на пътя. Сега аукционната къща RM Sotheby's пуска в продажба 13-ата бройка от модела. Тя е произведена през 2007 г. и е доставена на клиент от Германия, който е и единственият нейн собственик до момента.


Lamborghini Reventon


Автомобилът почти не е каран – пробегът му е 110 км. Три пъти е обслужван, като за последно това е станало през юли тази година. Цената не се посочва, тъй като колата ще бъде изложена на търг в Мюнхен, който ще се проведе на 25 и 26 ноември. Очаква се за 13-ия  Reventon да бъдат платени над 2 млн евро.

Припомняме, че Lamborghini Reventon се задвижва от 6,5-литров V12 двигател, способен да развие 650 к.с. Колата може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и да достигне максимална скорост от 340 км/ч. 


Още снимки на изложената за продажба суперкола - вижте в галерията:

Снимки: RM Sotheby's 


0 от 500