IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално шестколесно Porsche струва колкото Bentley Bentayga

Пикапът е изработен от части на различни модели от германската марка

Уникално шестколесно Porsche се появи в публичното пространство, след като бе обявено за продажба в Германия. Исканата за пикапа цена е 175 000 евро - на нивото на базовото Bentley Bentayga и близо до ново Porsche GT3. Като алтернатива за същите пари може да се купи също така Porsche 718 4.0 GTS или Ford Ranger Raptor.

 

Шестколесно Porsche

 

Автомобилът е сглобен с компоненти от различни модели Porsche. Предницата е взета от 944 S2, който се произвежда от 1989 до 1991 г., а фаровете са от 924 Carrera GT (1980). Каросерията е боядисана в оранжево и допълнена от черни елементи. Колата е оборудвана с шест 17-инчови алуминиеви джанти BBS от Porsche 993 Turbo (1995).

Задната част на пикапа има товарна площ с дължина 2050 мм, покрита с дъбов под. Специалните панели на каросерията имат квадратни, широки калници над задните колела. Интериорът е предназначен за двама души, изработен е от черна кожа и оранжев плат с контрастни шевове. Освен подвижния покрив, оборудването включва отопляеми седалки и камера за заден ход.

 

Шестколесно Porsche-3

 

Под предния капак има 3,0-литров 4-цилиндров двигател с атмосферно пълнене, заимстван от Porsche 968 от последна моделна година (1991-1995) с мощност 240 к.с. Моторът е съчетан с 5-степенна механична трансмисия. Двата задни моста са задвижващи.

Компанията Porsche никога не е правила пикап, а в опит да оправдае цената, собственикът обяснява, че преобразуването изисква приблизително 2500 работни часа. Започва през 1995 г. и завършва през 2021 г., като полученото превозно средство е разрешено за движение по улиците, след като е изминало 1200 км от завършването му.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Имал време и пари, поиграл си. Свършил парите, продава......Що москвичи и жигулита имаше пикапи самоделки навремето!.....