IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С батерия на шията

Като се отказва от двигателя с вътрешно горене, Европа заменя зависимостта от Русия и Близкия изток с нова зависимост - от Китай

"Да сложим край на зависимостта на Европа от вносен петрол": рано или късно всеки разговор за налагането на електромобилите и отказа от двигателя с вътрешно горене опира дотам. Това е централният аргумент, около който се върти политиката на съюза, и главното оправдание за тежкия удар, който тази политика нанася на автомобилната индустрия - един от ключовите сектори в икономиката на ЕС.
       
       
10 факта за прехода към електромобили, които рядко се споменават (ГАЛЕРИЯ):


    
       

 

0 от 500
  • #91
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Европа се самоуби! Не вярвате, но ще дойде време да повярвате.
  • #90
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Европа е с много население за територията си, развита наука, индустрия и т.н. Напълно естествено е да няма всичко и да се внася.
  • #89
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ХА ХА ХА ( преди 1 година )
    Само където лития вече не е нужен в новите поколения батерии и щд бъде замднен от евтини и достъпни в Европа суровини. Сори фенове на ДВГ. Ще си го дишата в музеите скоро.
  • #88
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вече има моделите литиеви батерии без никел и кобалт. Измислят всякакви "рецепти" на батерии, когато някой от компонентите започне да става скъп или се получава недостиг. Това естествено не е споменато в тая статия защото не е изгодно за тоя, който я е поръчал да я напишат.
  • #87
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Мнение ( преди 1 година )
    Не е вярна констатацията, защото няма най-важния фактор - батериите се развиват и след няколко години може да е съвсем различно, докато петрола е ясен - той е в Русия и Бл. Изток.
  • #86
    2 rate up comment 3 rate down comment
    до 85 ( преди 1 година )
    твоята глава работи като сделана в СССР, ама карай...
  • #85
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пълни руски глупости са това. Редките метали в батериите се рециклират. Вноса на редки метали е много малка част от цената на батериите. Самото производство оскъпява батериите а те ще се произвеждат в европа.
  • #84
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до 83 ( преди 1 година )
    Абе те хората са ти го написали, *** ти си коментатор, не си читател. Като махнем петрола, кво става, почваме да внасяме масово никел за батерии. Откъде идва 50% от чистия никел за батерии - от Русия...
  • #83
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това някой в русия го е писал. Няма нищо по-хубаво да се отървем от петрола, да спрем да даряваме трилиони долари годишно на руските *** за да създават оръжия и да избиват хора.
  • #82
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руснаците също са зависими от Китай, в момента те са бета-тестерите на всичко китайско кола, после на нас ще ние по-лесно да изберем читава такава.