IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia пусна първия си хибрид и обяви цената му за България

Най-мощният Jogger идва със 140 коня, 7 места и пробег от 900 км с едно зареждане

Най-достъпната марка на европейския пазар вече има и първия си хибриден модел. Dacia Jogger HYBRID 140 e и най-скъпият модел в гамата на румънците, със стартова цена 50 490 лева за България.
     
      
Dacia Jogger HYBRID
     
       
Хибридната система в Jogger e на практика много близка до тази в Renault Captur E-Tech Full Hybrid: 1.6-литров бензинов двигател с 90 конски сили мощност, електрически стартер-генератор и електомотор с 50 к. с. Те са свързани с т. нар. "многорежимна" скоростна кутия, разработена първоначално за тима на Renault във Formula 1. Батерията е с капацитет 1.2 кВтч, монтирана е на мястото на резервното колело и има 8-годишна гаранция. Тя се зарежда само от двигателя и от спирачките в режим на рекуперация - не може да се включва към електрическата мрежа.

От Dacia уверяват, че в градски условия тази система е с до 40% по-икономична от обикновен бензинов автомобил. Eдно зареждане на резервоара е достатъчно за пробег от 900 километра. В интериора няма особени разлики със стандартния модел, ако не броим 7-инчовия дигитален панел на приборите и скоростния лост.
     
       
Dacia Jogger HYBRID
     
          
Поръчките са вече отворени, а доставките за България се очаква да започнат през март. Цената на хибрида изглежда висока на фона на стандартния Jogger със 7 места, фабрична газова уредба и 100 коня мощност, който в момента започва от 34 090 лева. От Dacia обаче подчертават, че над две трети от досегашните 83,000 поръчки за Jogger в Европа са за най-високото ниво на оборудване, така че очевидно има потенциал към развитие към по-висок ценови сегмент. Дори и със стартова цена 50 490 лева, хибридният Jogger си остава с петцифрена сума по-евтин от следващия най-достъпен 7-местен модел на пазара у нас.
    
      
Още снимки на Dacia Jogger HYBRID вижте в ГАЛЕРИЯТА:


    
       

 

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Безмислено ( преди 1 година )
    Никой вече не търси обикновен хибрид. Сложно и безполезно за парите, които му търсят. Отдавна трябваше да направят плъг ин, тогава за градско каране нещата стоят съвсем различно и има смисъл да го вземеш.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    И колко по-висока е ставката на газ с 120 СО2 на км спрямо хибрида с 110 грама на км или просто се правиш на интересен. Не съм казал да се съобразяват с БГ но 50% отгоре си е супер надценено дори Тойота слага по-малки надценки
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    защото за повечето пазари в Европа версията на газ е във високата данъчна ставка за емисии. 7 места хибрид за 25,000 евро си е добра оферта при сегашния пазар. Никой не се съобразява с България, като си прави моделите
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нулев смисъл за клиента спрямо версията на газ с тази абсурдна и подигравателна цена. Прекрасно е да има хибридна версия но защо такава огромна разлика сякаш 50 коня моторчета и 1 квтч батерии струват по хиляди евро а не по няколко стотин както е реално..