IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С какви неочаквани проблеми се сблъскват собствениците на употребявано BMW

Баварският автомобил е мечта на мнозина българи, но той крие доста "подводни камъни"

Обикновено, след като се сдобият с чистокръвен употребяван "баварец", щастливите собственици са изправени пред редица трудности. И тъй като много улики не са толкова лесни за намиране за онези, които наскоро са попълнили армията от фенове на BMW, тези проблеми са много разстройващи, а понякога дори депресиращи. Какви са най-често срещаните проблеми, ви разказваме сега.


BMW на старо


Факт е, че употребяваните баварски автомобили са мечтата на мнозина българи. Затова много нашенци се стремят да ги притежават, независимо от всичко. Търсенето на запазени екземпляри, внесени от Европа, винаги е било голямо. Колите, с които "баба е ходила на църква" обаче, могат да се окажат  с много неприятни изненади.

Да започнем с факта, че кросоувърите BMW X3 със стъклен покрив не издържат на сурови зими. Преди няколко години германците признаха дефекта и газаха, че при 20-градусов студ стъклото изведнъж се пука и се разпада в салона. Дефектът обаче не е масов поради което не е имало кампании за изтегляне. Въпреки това, човек трябва да бъде подготвен за това: по-добре е да изберете екземпляр без „панорама“.

Следващият сериозен „ахтунг“ е чип тунингът. Дори в Германия може да се направи не както трябва. Тук трябва внимателно да разгледате историята на конкретната кола и какъв чип е инсталиран. Основната трудност е, че ако настройките на захранващия блок се върнат в първоначалното им състояние преди момента на продажбата, никой няма да гарантира, че другите компоненти работят.

И в никакъв случай не купувайте безумно красиво BMW M2 , което има подобрения по окачването. Дори и цената да е атрактивна! То ще е бързо, но винаги ще крие риск от злополуки. Между другото, Mercedes и Audi все още нямат аналози на баварския модел, поради което този „горещ германец" e силно предпочитан от т.нар. градски рейсъри.

Онези от вас, които купуват употребявано BMW за първи път, преминавайки към премиум от евтина кола, често са разочаровани от надеждността. Мрежата е пълна с истории, че BMW-та с малък пробег, на които масово изгарят крушки, някои малки неща постоянно се чупят и грешки от компютъра изскачат непрестанно. Любопитното е, че конкурентите не са толкова капризни. Така че помислете внимателно: BMW ли да бъде?

И накрая, предупреждаваме да не купувате хибриди от Европа, базирани на кросоувърите X1, X2, X3 и X5. Наскоро 29 600 „зелени“ коли бяха изтеглени в сервиза: оказа се, че батериите им могат да съдържат отломки, които провокират късо съединение. Проблемът е, че кола, закупена по схемата "нов внос", ще трябва да бъде „лекувана“ за ваша сметка.


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    geagleiam ( преди 1 година )
    BMW и AUDI са *** радост. Вижте статистиките на застрахователните фирми.
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Първак ( преди 1 година )
    Гроздето е кисело
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тази статия е написана от хора, които нямат никаква представа от марката! "Не си купувайте М2"...... не голф или Шкода ще си взема! :) Някой от коментарите обаче, са голяма забава.
  • #13
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Anybiss ( преди 1 година )
    Повече от 20 години карам само БМВ-ТА. Колата си иска обслужване, всички други приказки са от мърлячи
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Баварец вадя от гара ( преди 1 година )
    Много съм доволен 3 двигателя и 2 ск.к. смених ама така е като не е поддържана една кола трябва да се оправя. Спокоен съм защото гадните аудита са 2 пъти по чупливи... хахаха това са редовните илюзии на феновете на стари БМВта
  • #11
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Голема работа са тия BMW с едни накладки три двигателя сменя
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Bmw е пълен ***. Вече и ученичките го знаят
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не знам,аз имам Е46 и то със най-скапания двигател N42B20 и пак съм по доволен от другите марки коли,тази един път не запали и беше заради счупен успокоител на веригата,смених веригата и датчиците за колянов и разпределителен вал и няма ядове сега! Една кола като не е поддържана,ще се прави и ще става все по-добра и ще си знаеш колата,аз от БМВ дори 20 и кусур годишно съм доволен!
  • #8
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отворих тази "статия" единствено с цел да се повеселя на коментарите но съм разочарован до тук, слабо представяне. Ще проверя пак след един ден.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    До #1 ( преди 1 година )
    А що ве и скоростни кутии хвърлят на 20 к и двигатели на 30 к и то кат нови....