IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Коя е по-бърза: Спортна кола с ръчна или с автоматична трансмисия?

Едно срещу друго се изправят Porsche 911 GT3 с различни скоростни кутии (ВИДЕО)

Авторите на популярния YouTube канал carwow са специализирани в праволинейни състезания с участието на голямо разнообразие от автомобили, както като брой, така и като марки и модели. 


Porsche 911 GT3


Този път блогърите направиха нещо свръхинтересно - два екземпляра на спортния автомобил Porsche 911 GT3 от последното поколение 992 се събраха в едно състезание. Единствената разлика между тях беше скоростната кутия, което прави състезанието още по-интересно.

По-конкретно в дуела участват две 911 GT3 с Touring пакет. Под предния капак и на двете купета е един и същ 4.0-литров атмосферен 6-цилиндров боксер двигател, произвеждащ 510 конски сили и 470 Нм въртящ момент. Както вече споменахме скоростната кутия на съперниците е различна. Сребристото купе е оборудвано с 6-степенна механична скоростна кутия, а тъмно лилавата двувратка е с роботизирана скоростна кутия.



По паспортни даннии и двете версии от място до 100 км/ч ускоряват за 3.4 секунди. Спортните автомобили се различават малко по тегло (1 418 килограма тежи колата с ръчка, а тази с PDK - 1 435 килограма) и по максимална скорост - съответно 320 и 318 километра в час за колата с ръчна скоростна кутия и за тази с роботизирана трансмисия.

Кой ще победи в необичаен двубой - отговор дава стандартната тестова програма на авторите на канала, която включва старт от място до класическата драг рейсинг дистанция от 402 метра, паралелни стартове от 48 и 80 километра в час и оценка на ефективността на спирачните механизми от скорост 161 километра в час.


0 от 500