IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ток или бензин - BMW iX срещу X7 в дърпане на въже

В битката на големите всъдеходи се намесва и Mercedes-AMG G63 (ВИДЕО)

През 2019 г. Tesla показа видео, в които първият прототип на пикапа Cybertruck направо разбива Ford F-150 при дърпане на въже. Състезанието предизвика огромен интерес, въпреки че не беше съвсем честно. То обаче накара редица медии да организират подобни двубои между автомобили с ДВГ и електрически превозни средства.


BMW i7 vs BMW X7


Поредното видео със състезание за дърпане на въже беше разпространено от Carwow, като в него един срещу друг се изправят най-тежките и най-мощни SUV-модели на BMW. Това са електрическото iX и бензиново X7, като и двете са във версия 50, което означава приблизително еднаква мощност.

Електрическият всъдеход използва два електромотора със съвкупна мощност 523 к.с. и 765 Нм, а теглото му е 2510 кг. Съперникът му в случая - X7, разчита на 4,4-литров туин-турбо V8 с 530 к.с. и 750 Нм, като тежи 2490 кг. Бензиновият вариант има едно сериозно предимство - той може да тегли 3500 кг, докато при i7 този показател е 2500 кг.



Двата SUV-модела са поставени върху хлъзгава повърхност, което вероятно ще предпази гумите и задвижванията им от прекомерни повреди. Това означава, че сцеплението не е голямо и в първата част от предизвикателството изглежда скучно - всъдеходите остават почти неподвижни, като отчаяно въртят колелата си. В крайна сметка печели iX, като той е победител е във втория манш. А загубилото двубоя X7 в края на видеото пробва късмета си срещу друг съперник - Mercedes-AMG G63.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ники ( преди 1 година )
    Тостери
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    #7 виж там с електронен нос дали не ти влизат отровни газове от ауспуха или картерни газове в купето през отворите за парното. Принципно симптомите са такива. И ако караш на нафта, по добре не дишай докато караш. Предупреждавай с жестове и другите зад тебе също да затъкнат нос.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Така е, даа ( преди 1 година )
    "Замърсяват ли електромобилите?" в тубата
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Klasika ( преди 1 година )
    Това са глупости! Веднага при бай Ставри производителите и зелената секта за опасното заразяване с тази най опасна замърсителка на атмосферата и пристъпа на задух за човечеството като най-свиреп разрушител на озона електрически фатален и безвъзвратно опустошителен ,скрит и открито безскрупулен и пагубен за планетата опустошител! Ел.кола е най-опаснсното оръжие измислено от алчните спекуланти!
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Феновете на ДВГ да си дишат отровите далеч от населените места. Скоро каруци с ДВГ няма да се произвеждат.
  • #3
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До1 ( преди 1 година )
    Ти си поредния ***, който си чеше палците без да е гледал клипа. Поредния надрусан електрофил.
  • #2
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Някой гледа ли изобщо клипа??? При всички опити спечели х7, господа журналисти и редактори?
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Малоумно състезание. С тези шосейни гуми и двете коли боксуват постоянно. Ако бяха включили и някакъв истински джип с офроуд гуми щеше ясно да се види че мощността няма почти никакво значение за офроуд. Един малък трактор с 50 коня ще ги издърпа и двете едновременно.