IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla най-накрая се пречупи и върна кръглия волан

В конфигуратора на Model S и X вече има избор не само на „щурвал“

Новите собственици на Tesla Model S и X вече ще могат да избират и нормален, кръгъл волан, а не само „щурвала“, който предизвика много негативни реакции, информира Electrek.

 

Tesla-Model-S-round-steering-wheel-option-hero

 

Компанията представи обновените версии на тези модели преди две години, като се предлагаха с нетрадиционния волан с името Yoke. От тогава „недовършеният“ волан отнесе много негативни коментари, що се касае за удобството и безопасността при шофиране.

В социалните мрежи дори се появиха автомобили с... тунинг на волана. Просто имаше хора, които го сменяха, защото им беше неудобен. Според специалисти дори се отчитат ситуации на пътя, когато щурвалът е не само непрактичен, но и потенциално опасен. Например при хлъзгав път и загуба на контрол може да е по-трудно да се направят някои бързи маневри, за да се възвърне управлението на колата.

 

Tesla-Model-S-yoke-steering-wheel-hero

 

През февруари 2022 г. Tesla обяви „потенциално“ опция за кръгъл волан в своя конфигуратор, но това така и не стана през цялата година, допълва Electrek. И сега, почти година по-късно компанията актуализира своя онлайн конфигуратор за Model S и Model X, за да добави варианта с кръгъл волан.

Опцията не идва с различна цена и не изглежда да се отразява на графика за доставка. Иначе кръглият и „изрязаният“ волан са еднакви с изключение на горната част. Зад тях няма превключватели за скорости, светлини и мигачи, а тези функции се изпълняват от дисплея или бутони на волана.

 

tesla-varna-normalnia-volan-za-model-s-i-x-1

 

През лятото на миналата година беше разпространена информация за твърде много оплаквания от качеството на U-образния волан, който изпълнителният директор на компанията Илон Мъск защитава силно. Собственици на Tesla масово публикуваха в социалните мрежи снимки на волана с обелено покритие, като дефектът се е проявил скоро след закупуването на колата.

 

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    За самозапалващи се Поршета не съм чувал/чел, но за самоблъскащи се Тесли, които програмно си изключват автопилота няколко милисекунди преди сблъсък, за да не носят отговорност от Тесла, а шофьорите - да, чувал/чел съм. Че го и доказаха и сега ги съдят. Та мисля да заложа на Порше, ако някой ден мога да си го позволя.П.П. Виж класацията на TUV за най-надеждни автомобили - 911-ката е на първо място за N-та година в почти всички категории.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега остава и от колите са се откаже, защото не им се получава.
  • #3
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти да видиш. Очевидно 600 ми чувство работи защото точно за порше тайкан ти писах в съседна тема. Да си чул за проблеми с техните батерии? А какво препоръчваш на клиентите? Да си купят hyundai или нещо от general motors, на които бяха сменени абсолютно всички батерии заради самозапалване? Като ти изгори къщата, дали следващият ти автомобил няма да е Тесла? Ако за тези проблеми всичко е потулено и не си ги чувал, сещаш ли се за по дребните на останалите марки? Клиентите не са глупави и проучват.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Поредното доказателство колко читави "автомобили" са Тесла. Че някои даже и ги сравняват с Порше Тайкан ... пълен смях в залата. Тесла не може да настигне Порше по качество дори и срещу тях да бягат. За лукс и надеждност изобщо не говорим, там поне няма спор на темата :D
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Да предложат и 3-ъгълен волан.