IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla промени интериора на пикапа си

Серийният Cybertruck получава щурвал и огромен екран

Серийната версия на пикапа Tesla Cybertruck ще получи различен салон от този на показания при премиерата на модела. Това става ясно от снимки, направени по време на представянето на новата акумулаторна система Elkhorn Battery.


Tesla Cybertruck


На събитието в Калифорния беше показан и производствения вариант на електрически пикап. Той ще бъде с нов приборен панел, както и с щурвал вместо волан. А повечето функции на автомобила ще бъдат управлявани от огромен дисплей.

Първоначално серийното производство на Cybertruck беше планирано за 2021 г., но стартът му беше отлаган на няколко пъти. По последни данни пикапът ще бъде качен на конвейера догодина, като ще излезе в 3 различни версии – с един, два и три електромотора. Пробегът има ще варира от 400 до 800 км.


Tesla Cybertruck


В същото време стана ясно, че пикапът, както и първия камион на марката – Semi, ще получат видеокамери на Samsung. Южно-корейският производител на електроника е спечелил търга за доставка на модулите за тези системи, като е победила своя основен конкурент на пазара LG, която също разработва и доставя решения за електронна мобилност.

Модулите за видеокамери са основни елементи за реализиране на висококачествено автономно шофиране – област, в която Tesla е признат лидер. Подробности по договора между Samsung и компанията на Илон Мъск не се разкриват, но е известно, че корейската компания ще доставя своите продукти във фабриките на Tesla в Шанхай и Берлин.


Tesla Semi


Samsung вече веднъж спечели правото за доставка на модули за камери, използвани за електромобилите на Tesla, като това стана преди година. Тогава се твърдеше, че споразумението между двете компании е на стойност 389 млн долара.

0 от 500