IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Семейство в Tesla оцеля след падане от 75-метрова височина

Късметът и Model Y са спасили живота на четирима души (ВИДЕО)

Огромен късмет при ужасяваща катастрофа е имало американско семейство, което е пътувало в автомобил Tesla Model Y, който буквално се е превърнал в купчина метал след падане от 75-метрова височина, съобщи KTVU Fox 2 San Francisco.

 

Tesla Model Y - катастрофа-5

 

Инцидентът е станал в район, наричан Дяволската пързалка, близо до Сан Франциско. В електрическия автомобил е пътувало семейство - двама възрастни и деца на 4 и 9 години. Шофьорът на автомобила е изгубил контрол, колата е излетяла от пътя и е паднала в пропастта.

Според информация от пристигналите спасители и медицински екипи и четиримата пътници не са пострадали сериозно, което наред с късмета, се отправя поглед към високото ниво на безопасност в реални условия на Tesla Model Y. Моделът се счита за един от най-безопасните автомобили на пазара, като получава високи оценки във всички краш тестове.

 

Tesla Model Y - катастрофа-6

 

За евакуиране на пострадалите от трудно достъпното място на катастрофата беше използван хеликоптер, а спасителите трябваше да използват и катерачна екипировка. Ситуацията е била усложнена от трудните метеорологични условия - дъжд и силен вятър. Пътниците са хоспитализирани, но децата скоро след това са изписани, тъй като са се разминали с леки натъртвания.

Спасителите отбелязват, че това не е първият подобен инцидент в този район. Преди това колите многократно са падали от скалата на Дяволската пързалка, но това е първият път, когато хората оцеляват и е истинско чудо.



Калифорнийският магистрален патрул разследва причината за инцидента и според първоначалните данни автомобилът не е работил в режим на автопилот или пълно самоуправление. Основната версия е, че шофьорът на електромобила се е опитал да убие себе си, съпругата си и двете си деца, като умишлено е насочил колата извън пътя.

 

 

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Волво от 30 години демонстрират здравината на купетата си като слагат по 6 коли от същия модел върху колата! Запознай се малко и с възможностите на други марки!!! Тесла имат да наваксват в здравината с още 2 коли!!!! :) :) :) :)
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Първо не се заби китаеца, а теслата му се заби своеволно! Второ, не беше с 200!! Трето, преди да се забие, мина през доста препятствия които убиват скоростта!!! Хиперболизираш фактите? СлучайноС...не мислА!!!
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като му покажат сметката и ще иде още веднъж да се хвърли от скалата
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Един китаец се заби с 200 в една сграда и пак остана жив ! СлучаеноС .,.,. не мислА
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До TSLA ( преди 1 година )
    Ти продължаваш да изумяваш с "мисъл" - била се преземила?!? Колата се е таракаляла като топка и само коланите, въздушните възглавници, терена и лудия късмет е оставил тия хора живи!!!Което би се случило и с всяка съвремена кола! При директен полет от 75м и презимяване по батерия, отрицателното ускорение ще им изкара вътрешностите през ушите!!! Май доста си бягал от часовете по физика!!!!
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А защо си мислиш че не се нахендрил в зъбера, а след това да е паднал на мястото където е в момента?Преди това кой знае колко такива зъбера е отнесъл. Ако беше паднал директно от 75 метра на земята, няма шансове да има оцелели. Доста се е търкалял и доста скали е ударил докато стигне до долу.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    5 метра в дясно да се беше нахендрил в стърчащия зъбер и нямаше да има оцелели. Доста интересно място. Не успях да видя откъде е скокнал. Но от едната страна оградата е дървена или поне така изглежда.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Малко е спорно дали това е било причината, защото ако се съди по вида на автомобила, доста претъркаляния по скалите е имало докато стигне до долу и според мен заслугата е изцяло на свръх здравата стоманена клетка от специална стомана проектирана от инженерите на Тесла. Тя позволява както по-малко използване на материал за намаляване на теглото, така и супер здравина, за запазване на живота на пътниците при инцидент и явно не е само рекламен лозунг.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    08.2013 USA Today: При тестване якостта на тавана на Model S, пресата на NHTSA се чупи при натоварване над 4G. Това означава, че автомобилът може да носи 4 броя напълно натоварени Model S върху тавана си, без той да подаде. В случая тежестта на батерията в пода е спасила хората, защото колата се е приземила по гуми.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    Добрите резултати за пасивна безопасност на краш тестовете са за сблъсък с 50 км в час. Малко са автомобилите с какъвто и да е резултат, които биха запазили живота на четиримата пътници при падане от 75 м и търкаляне по скалите. Както виждаш дори спасителите не са вярвали, че ще има оцелели, а не е като да нямат опит.