IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Такава катастрофа не сте виждали

Шофьор излетя във въздуха, но оцеля в зловещия инцидент (ВИДЕО)

Шофьор на седан в Китай имаше късмета да оцелее в ужасяваща катастрофа, след като се блъсна в разделител на пункт за плащане на пътни такси, което катапултира автомобила във въздуха, преди да се разбие на земята. Инцидентът е заснет от камера за видеонаблюдение на станцията за плащане на такси на магистралата Шънян-Далян между тези най-големи градове в китайската провинция Ляонин.

 

Screenshot 2022-11-29 230345

 

Няма яснота първо поради каква причина шофьорът се приближава към тол станцията с изключително висока скорост. Второ – той не избира една от лентите, в която най-много да унищожи бариерата, а вместо това се блъсна директно в бетонния разделител. Закръглената форма на разделителя действа като перфектната рампа, изпращайки колата поне 6 метра във въздуха, след което се сгромолясва на пътя.

Местните медии съобщават, че екипи на пожарната са пристигнали на място 19 минути следи инцидента и са установили, че шофьорът е жив. Не е ясно колко сериозни са неговите наранявания, но фактът, че е оцелял при тази ужасяваща катастрофа, е истинско чудо.



Трудно е да се разбере дали разделителите на платната са били умишлено проектирани да действат като рампа, но това може да е грешка при проектирането, коментира Сarscoops. Така или иначе, заоблената форма може и да е помогнала на водача, тъй като ако бяха твърди бетонни блокове, челният сблъсък можеше да е фатален.

 

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Каскадьор ( преди 1 година )
    Човечеца просто се е опитал да паркира на покрива.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    То затова е добре, че не е Тесла. Сега без грам съмнение може да се каже - шофьора е виновен!
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ех защо не беше Тесла... Щеше да е перфектната новина и поредното твърдение, че шофира се е опитал да спре, но откакто натиснал спирачката автомобила внезапно започнал да ускорява и се е забил в препятствието. И даже с всички сили се опитвал да завърти волана за да го избегне, но автопилота се засилил право там и шофьорът нямал никакви шансове. Язък!