IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автономен режим причини катастрофа с 8 коли в тунел

При инцидента в Калифорния са пострадали 9 човека (ВИДЕО)

Нов инцидент с автомобил на Tesla, движещ се в автономен режим, беше отчетен, като този път той е от Калифорния. Електромобилът рязко е намалил скоростта си и е спрял неочаквано при преминаване през тунел, като е причинил сблъсък на 8 коли, при който са пострадали общо 9 души.


Tesla


По информация на Jalopnik, шофьор на злополучния Model S е казал на първите пристигнали на мястото на инцидента, че бета софтуерът на системата за пълно самостоятелно управление (FSD) на автомобила е спрял неочаквано, докато той е преминавал през тунел в Сан Франциско в Деня на благодарността.

По-късно Калифорнийският магистрален патрул (CHP) излезе с повече подробности, както съобщава ABC7. Някои от тях идват от любителски видеоклипове на случилото се. В едно тях се разкрива, че електромобилът сменя лентите и забавя скорост, но няма как да се докаже, че системата FSD е контролирала колата. От полицията също не могат да потвърдят, че FSD е бил активен по време на инцидента.



Катастрофата е станала на междущатска магистрала 80 източно от Bay Bridge в Сан Франциско (Калифорния). Общо 16 човека са участвали в инцидента, като 9 от тях са ранени. Двама са откарани в болница, като по-тежко е състоянието на дете, което остава на лечение. Според полицейския доклад, Tesla Model S се е движил с около 90 км/ч, когато е сменила платното и се е престроила в крайна лява лента, където внезапно е спряла. Това е предизвикало струпване на 8 автомобила в тунела.

Припомня се още, че автопилотът на Tesla и пакетът с бета FSD с възможности за пълно самоуправление в момента се разследва от Националната администрация за безопасност на движението по по пътищата (NHTSA). Има много съобщения за неочаквано спиране на системата, като в някои случаи се е стигнало да инциденти. Засега обаче технологията все още не е забранена за използване.


0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Автопилота бил безопасен и по добър от човек шофьор???
  • #24
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Поне да беше безплатен, а то няколко хиляди искат за бета версията
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    До 11: "За цялото си съществуване има стотина смъртни случая. "Да бе верно, какво са някакви си стотина случая в името на това Илонката да спести няколко милиарда от тестване и развойна дейност?? А, и после да се бие в гърдите колко големи печалби правел на продадена бройка..
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    До 14: "Тесла е чудесен автомобил,но не е за празноглави индивиди."Ето тук точно е проблемът - само празноглавец може да реши че Тесла е чудесен автомобил.
  • #21
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Глупостта, минтирит, убива много по-често. Чак се чудя как си още жив.
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До петро кроманьонци ( преди 1 година )
    Карайте си 20 годишните пушилки, стремете се към миналото и не се занимавайте с бъдещето като не ви харесва.
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до #14 ( преди 1 година )
    Значи Тесла не е и за теб!
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Така е. Напълно си прав. Електрониката няма никакво място в автомобила и затова е забранена със закон и в нито един автомобил няма никаква електроника, а само механика която не се влияе от вибрациите и от калта. От тесла как са си позволили да сложат някаква електроника в автомобила!Ама ти сериозен ли си?
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално ешектрониката няма място в ефин автомобил това са вибрации които създават смущения и тя просто излиза от строя освен това като добавим и вода кал и тн коото имат досег с нея
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Мислех да ти отговоря, но се отказах до две причини. Първо дори да ти обясня няма да ме разбереш. А второ, дори да ме разбереш на логическо ниво, няма да го приемеш на емоционално, защото си прекалено зомбиран и ще ти трябва време да се отървеш от предразсъдъците си. Сега можеш да отричаш електромобилите, но децата ти ще карат САМО такива.