IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai си сменя името

Желанието да си интересен може да звучи смешно (ВИДЕО)

Как се произнася правилно Hyundai? Правилата на английската транскрипция няма да ви помогнат в случая. Компанията вече обяви, че трябва да се нарича „Хюндай“, но някои хора все още не са свикнали и продължават да я наричат както на тях им звучи добре.


Hyundai


Това обаче не е от съществено значение, важното е човек, с който разговаряте, да разбира за какво става дума. В Hyundai обаче очевидно искат да внесат допълнително объркване и вече настояват за ново произнасяне на името на марката, което вече се използва от самата компания – в нейните гласови асистенти.

Малко предистория – наскоро излезе нов сериал, който бързо се превърна в сензация и дори беше обявен за едно от събитията на годината. Става дума за сериала „Сряда" (на английски – Wednesday), в който главна героиня е тинейджърка от семейство Адамс. Тя се казва Уензди - „мрачна като нощ, момиче с тежък поглед, копнеж за смърт и любов към Едгар Алън По".



Актрисата Джена Ортега, която изиграва главния герой, се превърна в сензация във филмовия свят. Предсказано й е невероятно бъдеще, тя е фотографирана и обичана, а много тинейджърки я копират. Джена се сдоби с огромен брой последователи, а платформата Netflix я промотира активно.

Сега в цялата шумотевица се включи и Hyundai, който искат марката автомобили да се нарича „Хюндей“ - по аналогия със сряда. Това противоречи на правилата за транскрипция на корейците, които са си избрали тази комбинация от букви. Но пък явно нищо не им преди да звучат смешно. Ако не вярвате – вижте видеото.


0 от 500
  • #11
    35 rate up comment 4 rate down comment
    До #6 ( преди 1 година )
    Само да ти кажа, така лекичко, предпазливо дори, че на ssang Yong *** (като Rexton) например издържат много повече км без ремонти от добре познатите ни премиуми - бмв мерцедес и ауди. И да, карам БМВ. "карам" бмв. И в момента е в сервиза.
  • #10
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Ийст Енд ( преди 1 година )
    Началникът с който работехме до ноември името му беше Huimin Who (без майтап). Така изгубени са в превода и всички извън Корея за името на марката как се признася правилно. BTW жената кара едно ново хибридно сувче от марката и мога да заявя че тя си направи правилния избор като аи го купи. Нейното хобридче бие по всичко моята РАВ-ка( също хибрид) за мое нещастие .
  • #9
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това да не е предложение от ирландец. :) Един ирландец отишъл моряк на кораб. Но се оказал много непохватен и на следвашия ден капитана гневно го попитал: "Are you here to die?" Но ирландеца си помислил "Are you here today?" и му отговорил: "I'm here from yesterday." Същата работа и с името Хюндай - Хюндей.
  • #8
    10 rate up comment 37 rate down comment
    shrek ( преди 1 година )
    Направо да го наричат "скрап"!
  • #7
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Другите които са за смяна на името са Volkswagen, втф е това име след дизелгейт има лоша репутация и освен това тези коли изобщо не са за народа, един Голф смешен му искат вече 60к. Примерно да станат ID и толкова.
  • #6
    2 rate up comment 24 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябва да се смени поради две основни причини, трудно се пише и лоша репутация за проблемни двигатели, примерно Ioniq е една идеят по-добре, а пък онези от Ssang Young ли беше нямам думи как може да има такова име.
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пълни глупости. Питайте който искате кореец - Hyundai по принцип се произнася така.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Hyunday или Hyundei за да се произнася така нали. Не е кой знае каква драма и Хюндай да кажеш *** нейсе.
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    дон чикен ( преди 1 година )
    това реклама за хората,които не помнят къде са паркирали ли е?
  • #2
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    И няма ново произнасяне на името, има правилно произнасяне!!! На Шауми (Xiaomi) му викате Ксаиоми, на Уауей (Huawei) му викате Хуавей, на Апъл (Apple) викате Ейпъл .... като мнозинството са достатъчно ограничени и нямат акъл да се поинтересуват как се произнася нещо, са нужни такива клипове!!